Головна Новини Суспільство події Які проблеми чекають українців на кордоні через "липові" тести на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Які проблеми чекають українців на кордоні через "липові" тести на коронавірус

Туроператор розповіла про наслідки купівлі підроблених ПЛР-тестів українськими туристами

6 червня 2021, 19:18
Поділіться публікацією:

На початку літнього сезону популярні європейські країни почали відкривати двері до своїх територій. Проте деякі українці в погоні за омріяною відпусткою йдуть на ризик та купують у шахраїв підроблений тест на коронавірус. Про наслідки купівлі такої "туристичної підробки" розповіла представник туроператора Олена Бойко в ефірі телеканалу "Україна 24".

 Які проблеми чекають українців на кордоні через "липові" тести на коронавірус

Тест на коронавірус. Фото з відкритих джерел.

Вона нагадала, що кожна сертифікована лабораторія в Україні може зробити тест на коронавірус та перекласти його на іноземну мову. У пацієнта з горла або носа візьмуть мазок, щоб перевірити на інфекцію. Це — правильне рішення, що зможе вберегти українців від проблем на кордоні.

Що чекає на українців, які полетіли відпочивати за підробленим тестом на коронавірус? Як зазначила  Олена Бойко, серйозною та найпоширенішою проблемою є те, що доволі багато українців купують підроблені ПЛР-тести. Але закордоном їх зможуть швидко перевірити, змусивши здати ще один тест.

"Як мінімум, можна в чужій країні потрапити в халепу, коли у вас перевірять тест, та він буде позитивний. Ще один важливий аспект: якщо турист захворів й під час перевірки виявиться, що ПЛР-тест у нього куплений, йому не виплатять страховку", — наголосила представник туроператора.

Окрім цього, вона зазначила, що більшість країн, які сьогодні відкривають свої кордони, вимагають від іноземців негативні ПЛР-тести. Без них ніхто туристів не пустить відпочити до країни. Отож, подбайте про свій відпочинок заздалегідь.

Раніше "Коментарі" повідомляли, як медики з турфірмами заробляли на коронавірусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини