Головна Новини Суспільство події Як змінився рейтинг Зеленського після звинувачення Медведчука у держзраді
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінився рейтинг Зеленського після звинувачення Медведчука у держзраді

Довіра до чинного президента України за три останніх місяці зросла на 10%

31 травня 2021, 13:28
Поділіться публікацією:

Рейтинг президента України Володимира Зеленського через дії Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), а також домашній арешт народного депутата від "Опозиційної фракції — За життя" та кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука почав зростати. Про це свідчать результати дослідження, проведеного "Українським інститутом майбутнього".

Як змінився рейтинг Зеленського після звинувачення Медведчука у держзраді

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

За даними опитування, рейтинг Зеленського за місяць покращився на 5%: у квітні рейтинг президента становив 28% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, а станом на травень його рейтинг становить 33% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори.

Також Зеленському вдалося підвищити рівень довіри до себе із 29% у лютому до 39% — у травні. Проте 57% досі йому не довіряють.

Зазначається, що старт зростання рейтингу президента припадає на початок активних засідань РНБО. Так, у лютому рейтинг Зеленського становив 25% серед тих, хто визначився і готовий іти на вибори, і йому вдалося покращити свої позиції на 8% — до 33% у травні. Також зазначено, що рівень довіри до президента зріс за 4 місяці на 10%.

Нагадаємо, що, за даними соціологічних опитувань, найкращим серед усіх президентів незалежної України, як і минулого року, громадяни країни вважають Леоніда Кучму. Проте серед політиків, які займали посаду президента України, найвищий рейтинг довіри українці висловили до Володимира Зеленського. Детальніше про президентські симпатії співвітчизників можете дізнатися у нашому матеріалі.

Додамо, що президент України Володимир Зеленський анонсував три дні святкування Дня незалежності у 2021 році. Так, 22 серпня відбудеться нагородження у рамках премії "Національна легенда". За словами президента, започаткована премія визначить легенд, які прославляють Україну як у країні, так і за її межами.

Крім того, 23 серпня розпочнеться перший саміт щодо деокупації Кримського півострова. Більше деталей — у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бандерівець

31 травня 2021, 14:25

в це ще хтось вірить????


Новини