Головна Новини Суспільство події Зеленський розповів, як Україна святкуватиме 30-річчя незалежності
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, як Україна святкуватиме 30-річчя незалежності

Президент України Володимир Зеленський анонсував три дні святкування Дня незалежності в 2021 році

20 травня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

На честь 30-тої річниці Незалежності України очікується низка святкових заходів, які триватимуть протягом трьох днів. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції з нагоди другої річниці його президентства.

Зеленський розповів, як Україна святкуватиме 30-річчя незалежності

Зеленський. Фото: ОПУ

Так, 22 серпня відбудеться нагородження у рамках премії "Національна легенда". За словами президента, започаткована премія визначить легенд, які прославляють Україну як у країні, так і за її межами.

Декілька заходів заплановано на 23 серпня – День державного прапора. Як розповів Зеленський, у містах піднімуться прапори, які будуть побудовані спеціально до свята і потім залишаться на місцях.

Крім того, 23 серпня розпочнеться перший саміт щодо деокупації Кримського півострову.

"Це дуже важлива Кримська платформа, — зазначив гарант. — Буде багато представників з різних країн, буде багато документів підписано на цій платформі, запрошені президенти, прем’єр-міністри, голови Церков інших країн, спікери і міністри закордонних справ. Я думаю, буде представлено близько 30 країн на святкуванні 30-річчя незалежної потужної європейської країни".

Також вперше проведуть "Київський саміт перших леді та джентельменів". Як зауважив Зеленський, там розглянуть "дуже важливі людські, безпекові питання".

Цього ж дня відбудеться "Великий концерт", де виступлять українці – легенди опери та балету, які з’їдуться з усієї України та інших країн.

В День незалежності України президент анонсує військовий парад. Відбуватиметься він й на воді – на Дніпрі, а також в Одесі, й на суші – на Хрещатику в столиці. А ще "Великий концерт українських зірок" на Олімпійському стадіоні очікується ввечері.

Крім того, протягом цих трьох днів проходитимуть двосторонні зустрічі з лідерами інших держав.

Як повідомлялося, до другої річниці свого президентства, 20 травня, Володимир Зеленський проводить прес-конференцію на ДП "Антонов", авіабудівному підприємстві. Чи варто очікувати незручних запитань (яких?) і несподіваних відповідей? Про що потрібно запитати гаранта? "Коментарі" дізналися думки експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

21 травня 2021, 14:44

ХА-ХА-ХА


Новини