Головна Новини Суспільство події Як змінилось ставлення українців до Сталіна: скільки в Україні прихильників лідера СРСР
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінилось ставлення українців до Сталіна: скільки в Україні прихильників лідера СРСР

Ставлення до Сталіна – маркер, який демонструє прірву між українцями і росіянами.

3 серпня 2023, 12:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів дослідження, яке показує різницю у ставленні українців та росіян до радянського політичного лідера Йосипа Сталіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз КМІС.

Як змінилось ставлення українців до Сталіна: скільки в Україні прихильників лідера СРСР

Йосип Сталін

Згідно з опитуваннями КМІС в Україні різко змінилось ставлення до керівника комуністичної партії СРСР Йосипа Сталіна після повномасштабного вторгнення Росії. У період між 2012 та 2021 роком включно до Сталіна негативно ставились 37-42% опитаних. Тоді як у 2022 цей показник виріс до 64%, а станом на 2023 становить 61%.

Байдуже ставлення до радянського лідера тримається приблизно на однаковому рівні від 23% до 34%. А позитивне ставлення зменшилось з 23% у 2012 році до 4% у 2023.

Як змінилось ставлення українців до Сталіна: скільки в Україні прихильників лідера СРСР - фото 2

КМІС також порівняв позитивне ставлення до Сталіна серед українців та росіян. Виявилось, що починаючи з 2012 року росіяни усе краще сприймають Сталіна. У 2023 році позитивно ставляться до Йосипа Сталіна 63% росіян, тоді як в Україні цей показник 4%.

"Ставлення до Сталіна – яскравий ціннісний маркер, який демонструє різницю (прірву) між українцями і росіянами", — заявив директор КМІС Антон Грушецький.

Як змінилось ставлення українців до Сталіна: скільки в Україні прихильників лідера СРСР - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки американців підтримує введення військ Сполучених Штатів в Україну для протистояння армії РФ.

Також "Коментарі" писали, чи підтримують росіяни посилення ескалації, чи згодні перейти до мирних переговорів з Україною. Нове опитування дало відповідь на ці питання. Крім того, росіян запитали, чи підтримують вони ядерну атаку по Україні. Ядерні удари стали однією з погроз, яку використовує російська пропаганда у війні проти України та Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://kiis.com.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини