Головна Новини Суспільство події Як українці ставляться до тих, хто мешкає під окупацією, – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці ставляться до тих, хто мешкає під окупацією, – опитування

12% респондентів критично ставляться до тих, хто продовжує жити на окупованих після 24 лютого територіях, і вважають їх колаборантами чи байдужими до України.

19 вересня 2022, 14:30 comments1088
Поділіться публікацією:

Понад 70% українців вважають, що мешканці окупованих територій України є жертвами обставин і хочуть, щоб українська армія якнайшвидше звільнила окуповані території. Як передає видання "Коментарі", про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 7 по 13 вересня.

Як українці ставляться до тих, хто мешкає під окупацією, – опитування

Не більше 7-17% опитаних вважають їх колаборантами чи байдужими до України / фото УНІАН

Згідно з соціологічними даними, лише 12% співвітчизників негативно ставляться до тих українців, які, незважаючи на окупацію, не покинули своїх будинків і не виїхали на територію, яку контролює Україна. Таких людей 12% респондентів вважають колаборантами чи такими, яким все одно у якій країні жити.

Переважна більшість, а саме 72%, вважають, що українці, які залишилися жити в окупації, є жертвами обставин і сподіваються на швидке повернення контролю України на територіями, що тимчасово захоплені Росією.

Соціологи звертають увагу, що залежно від регіону, 63-81% опитаних вважають мешканців окупованих після 24 лютого територій жертвами обставин та не більше 7-17% вважають їх колаборантами чи байдужими до України.

У КМІС уточнюють, що опитування проводилося шляхом телефонного дзвінка. Загалом було опитано 2000 наших співвітчизників із різних регіонів України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Маріуполі помітили колону танків: ворог готується до боїв у столиці Донбасу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – екс-міністр закордонних справ та екс-міністр освіти Румунії Андрій Марга заявив, що Україна перебуває в "неприродних кордонах" і має поступитися територією Росії, Угорщини, Польщі та Румунії. Посольство України в Румунії вже розкритикувало цю заяву. Про що говорять випади політиків на кшталт Марги? Чи можна за них якось притягнути до відповідальності? "Коментарі" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини