Головна Новини Суспільство події Як пережити зиму: у Міненерго відзвітували про закачування газу до сховищ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як пережити зиму: у Міненерго відзвітували про закачування газу до сховищ

У Міненерго запевняють, що після закачування газу до сховищ йдуть з випередженням графіка

22 серпня 2023, 16:12 comments1507
Поділіться публікацією:

Закачування газу до газосховищ України перед опалювальним сезоном відбувається з випередженням графіка. У ПСГ завантажено вже понад 13 млрд. кубометрів палива. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міненерго.

Як пережити зиму: у Міненерго відзвітували про закачування газу до сховищ

У ПСГ вже 13 млрд кубометрів газу. Фото: Getty Images

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, що з наближенням холодів навантаження на газодобувні та газорозподільні підприємства збільшуватиметься. Адже через ускладнення логістичних маршрутів збільшено використання газу для електроенергії.

За словами міністра, одним з результатів якої стала сертифікація українських ПСГ за європейськими нормами. Це створило можливості для зберігання в Україні газу іноземних компаній. Європейські компанії вже почали активно закачувати блакитне паливо в українські ПСГ, де зберігається вже близько 600 млн кубометрів іноземного газу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підготовка до опалювального сезону 2023-24 залишається одним із найважливіших завдань України з огляду на те, що, згідно з прогнозами і нашої розвідки, і британської, росіяни продовжуватимуть терористичні атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Експерти продовжують аналізувати для видання "Коментарі", як наша країна готується до чергової зими, яка, схоже, знову буде дуже непростою.

Також видання "Коментарі" повідомляло – удари російських військ по енергетичній інфраструктурі України, швидше за все, продовжаться цієї зими, вважають представники британської розвідки. Зазначаючи при цьому, Україна вже довела здатність пройти складний період і ефективно готується до нового опалювального сезону. Водночас, низка експертів, включаючи екс-міністра енергетики Івана Плачкова, зазначають, що навіть у разі теплої зими, ймовірність відключень залишається високою, а підготовка української енергосистеми до зими – далеко не така райдужна, як звітує влада. Як, на Ваш погляд, ситуація насправді? Які правильні висновки зроблено, а які, на жаль, досі – ні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини