Головна Новини Суспільство події Як можна "перезарядити" ґрунт, щоб знову отримати багатий урожай
commentss НОВИНИ Всі новини

Як можна "перезарядити" ґрунт, щоб знову отримати багатий урожай

Досвідчені городники поділилися оригінальним способом "перезарядки" ґрунту для гарного врожаю, який використовують китайці

21 червня 2022, 02:45
Поділіться публікацією:

Висока врожайність залежить від багатьох факторів, зокрема, від властивостей ґрунту, тому питання підвищення родючості непокоїть власників приватних садиб. Щоб урожай виходив багатим, ґрунт треба "перезаряджати". А як це зробити?

Як можна "перезарядити" ґрунт, щоб знову отримати багатий урожай

Як збагатити ґрунт для наступного врожаю (фото з відкритих джерел)

Існують різні добрива та методики, і у кожної з них свої переваги та недоліки. Досвідчені городники розповіли про спосіб, який використовують китайці — він недорогий, не потребує особливих витрат, але може бути ефективним. Він підійде для ґрунту, як у теплиці, так і просто неба.

Візьміть бак для води від 50 до 100 літрів, найкраще, щоб він був темного відтінку, тому що під впливом сонячного світла у ньому активніше проходитиме ферментація. На дві третини заповніть бак водою, а решту — тирсою. Перемішайте все з водою, а потім додайте кальцієву селітру – кіло на 100 літрів всього об'єму. Ну і потім – 0,5 л гумату. Все перемішайте та залиште приблизно на 1 місяць.

Після закінчення цього періоду у вас буде речовина, яка збагатить ґрунт, і відповідно, буде дуже поживною для городніх рослин. Одного відра буде достатньо на середню грядку.

Нагадаємо, що садівники та городники займаються висаджуванням культур та обробітком ґрунту саме у червні з метою отримання раннього врожаю або на зимове зберігання. Що зазвичай садять у перший місяць літа?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що, мабуть, у кожній аптечці можна знайти активоване вугілля, тому що цей засіб діє як сорбент та допомагає очистити організм від шкідливих речовин. Однак, "угольок" можна застосовувати й для інших цілей. Наприклад, його часто використовують дачники на городі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини