Головна Новини Суспільство події Календар городника на червень: які овочі садять на початку літа
commentss НОВИНИ Всі новини

Календар городника на червень: які овочі садять на початку літа

Садівники та городники займаються висаджуванням культур та обробітком ґрунту саме у червні місяці з метою отримання раннього врожаю або на зимове зберігання.

29 травня 2022, 17:25 comments1145
Поділіться публікацією:

Літо для дачників — найгарячіша пора, адже деякі овочі та коренеплоди потрібно ще встигнути посадити, а потім за ними необхідно правильно доглядати, щоб вийшов хороший урожай. Що посадити у червні?

Календар городника на червень: які овочі садять на початку літа

Що посадити на городі у червні (фото з відкритих джерел)

Картопля

Як правило, цей овоч садять у травні, але на початку літа теж сприятлива пора для картоплі. Тільки варто вибирати ранні та середньоранні сорти, щоб вони встигли зійти та дозріти. Перш ніж садити овоч, підготуйте грядки: видаліть бур'яни, додайте добрива тощо.

Кабачки

У другій декаді червня можна зайнятися посадкою кабачків, якщо буде занадто жарко, то овоч потрібно буде регулярно поливати, але не перестарайтеся.

Буряк та ріпа

Експерти кажуть, що врожай буряків та ріпи, висаджений у червні, краще зберігатиметься взимку. Ріпу можна просто висіяти у відкритий ґрунт, а ось буряк краще садити розсадою, якщо є така можливість — у цьому випадку вона швидше дозріє. Зібрати овочі можна буде приблизно через 1,5 місяця.

Морква

Сійте моркву в перші тижні червня, щоби встигли зібрати до кінця сезону свій урожай. Овочі повинні краще плодити, тому що влітку знижується активність його головного шкідника — морквяної мухи. Сіяти моркву краще на сонячній ділянці.

Також у перший місяць літа на городі можна висадити різну зелень, яка стане чудовим доповненням для будь-якого салату. Наприклад, кріп – його можна сіяти протягом усього червня, він повністю зростає за 40-50 днів. Висівати його потрібно на грядку з плодючим ґрунтом, а перед цим його потрібно трохи розпушити.

У другій половині червня посадіть базилік, коли погода вже буде теплою, бо рослина любить сонечко. А ще руколу, яка зійде за тиждень, а її можна буде приблизно через 14 днів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що посадити поруч із томатами, щоб був щедрий урожай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини