Головна Новини Суспільство події Як і для чого можна використовувати активоване вугілля на городі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як і для чого можна використовувати активоване вугілля на городі

Навіщо дачники використовують на городі активоване вугілля: корисні властивості, про які знають не всі

13 травня 2022, 05:45
Поділіться публікацією:

Мабуть, у кожній аптечці можна знайти активоване вугілля, тому що цей засіб діє як сорбент та допомагає очистити організм від шкідливих речовин. Однак, "уголек" можна застосовувати й для інших цілей. Наприклад, його часто використовують дачники на городі.

Як і для чого можна використовувати активоване вугілля на городі

Властивості активованого вугілля (фото з відкритих джерел)

Виявляється, що за допомогою цього засобу можна розв'язувати деякі проблеми із вирощуванням культурних рослин. Ось 5 варіантів використання вугілля:

Замість прискорювача коренеутворення

Деякі культури добре розмножуються живцями, які беззахисні перед інфекціями та грибками. В цьому випадку допоможе аптечний засіб: 2 таблетки активованого вугілля подрібнюємо на порошок і додаємо його в половину літра води. Ставимо живці у цей розчин.

Для допомоги коріння

Коріння розсади відразу після пересадки легко уразливе для гнилі та інших інфекцій. Як захистити: додаємо за годину до поливу 1 таблетку на літр води. А 2 таблетки просто розітріть і у вигляді порошку додайте в лунку прямо перед висадкою розсади.

Додати до ґрунту

Саме собою вугілля добре поглинає вологу. Його можна додати в ґрунт, який використовується для вирощування розсади. 1-2 подрібнених пігулок буде цілком достатньо для ємності з ґрунтом. Вугільного порошку знадобиться трохи більше – 250-500 мг.

Як інсектицид

Боротися із мошками досить проблематично. Вони відкладають яйця у ґрунт, з яких виводяться ненажерливі личинки, які поїдають коріння розсади. Як захистити: ґрунт у горщику потрібно посипати подрібненим вугіллям. Шар вугілля має бути досить товстим.

Для захисту від цвілі

Прибрати цвіль у горщиках із розсадою допоможе активоване вугілля: просто посипте землю навколо рослин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як за допомогою звичайного господарського мила можна захистити рослини на городі від шкідників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини