Головна Новини Суспільство події Потрібне господарське мило: як захистити рослини від шкідників
commentss НОВИНИ Всі новини

Потрібне господарське мило: як захистити рослини від шкідників

Досвідчені дачники підказали, як за допомогою звичайного господарського мила можна захистити рослини на городі від шкідників

10 травня 2022, 03:35
Поділіться публікацією:

Якщо хочете захистити свої рослини від шкідників та захворювань, то необов'язково обробляти їх дорогими препаратами. У цій справі, як кажуть досвідчені дачники, добре допомагає простий та бюджетний засіб.

Потрібне господарське мило: як захистити рослини від шкідників

Як захистити рослини від шкідників / Фото: Depositphotos

Будь-який дачник може спростити собі завдання та у боротьбі зі шкідниками використовувати звичайне господарське мило. Брусок потрібно натерти на великій тертці (достатньо 250-300 г), щоб воно швидше розчинилося. Далі відправте його в 10 л гарячої води, ретельно перемішайте і залиште, щоб розчин остигнув. Після охолодження проконтролюйте, щоб у рідині не залишилося твердих частинок, інакше вони можуть спричинити опіки рослин. Можна розчин профільтрувати через марлю.

Потім мильною водою, у якій містяться небезпечні сполуки багатьом комах, потрібно обприснути рослини. Але тільки не квітучі молоді рослини, щоб не нашкодити їм.

Експерти кажуть, що такий розчин відмінно справляється з борошнистим червцем, попелицею, павутинним кліщем, гусеницею та різними метеликами. Ще мильну воду можна використовувати для профілактики чи лікування грибкових захворювань в рослин. Особливо добре рідина справляється із сірою пліснявою.

Нагадаємо, що картопля — корисний, смачний і популярний овоч на нашому столі, тому його садять у великій кількості. Але щоб отримати хороший і багатий урожай, за культурою потрібно правильно і своєчасно доглядати. Якщо ви не хочете використовувати хімічні засоби, тоді скористайтеся лайфхаком, який допомагає підвищити врожайність овочів. Що для цього потрібно?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як підвищити врожай томатів у 2 рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини