Головна Новини Суспільство події Як підвищити врожай томатів у 2 рази: потрібно знати три секрети
commentss НОВИНИ Всі новини

Як підвищити врожай томатів у 2 рази: потрібно знати три секрети

Досвідчені городники розповіли, як за допомогою трьох простих кроків можна підвищити врожайність томатів у 2 рази

5 травня 2022, 02:45
Поділіться публікацією:

Томати – смачний, корисний та популярний овоч на нашому столі, тому його часто висаджують на городах. Але щоб урожай вийшов хорошим, за рослиною необхідно своєчасно доглядати, зокрема правильно "підгодовувати".

Як підвищити врожай томатів у 2 рази: потрібно знати три секрети

Урожай томатів (фото з відкритих джерел)

Городникам, які хочуть підвищити врожай овочів у 2 рази, радять дотримуватися трьох простих кроків, які стосуються добрив.

Перше підживлення

Експерти кажуть, що як тільки на рослинах з'являться перші 2-3 листочки, настав час уперше вносити поживні засоби. Але чистий йод використати не можна. Зробіть розчин. На 5-літрове відро з водою візьміть 3-4 краплі йоду. Молоду розсаду треба поливати акуратно, щоб не оголити коріння, можна використовувати шприц.

Друге підживлення

Вдруге "підгодовувати" томати слід у період цвітіння чи появи зав'язей. Щоб зробити розчин, візьміть 10 крапель йоду та розведіть на 10 літрів води. Ретельно перемішайте та переходьте до поливу. На кожен кущ використовуйте по 1 л рідини. Завдяки цій простій процедурі знижується кількість пустоцвітів, а сама рослина захищена від хвороб.

Третє підживлення

І втретє томати потрібно збагатити добривом у період плодоношення. Для цього використовуйте чисту воду, йод та деревну золу. Стане в нагоді також борна кислота. У 10 літрах рідини потрібно розмістити кілька кілограмів золи, 30 крапель йоду та 10 грамів борної кислоти. Залишіть суміш настоюватися 3 години. Потім розчин потрібно з'єднати з чистою водою у співвідношенні 1 до 5. Після цього вирушайте поливати томати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що посадити поряд із томатами, щоб був щедрий урожай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини