Головна Новини Суспільство події Як Кремль підтримує Лукашенка під час авіаблокади
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Кремль підтримує Лукашенка під час авіаблокади

Російська влада скасовує рейси в обхід Білорусі

27 травня 2021, 17:01
Поділіться публікацією:

Російська Федерація перестала видавати дозволи на прибуття літакам, які летять в обліт Білорусі. Про це повідомляє ТАСС.

Як Кремль підтримує Лукашенка під час авіаблокади

Balavia - фото з відкритих джерел

Російська сторона відмовилася видати дозвіл австрійській авіакомпанії Austrian Airlines на прибуття її рейсу з Відня до Москви. Літак мав летіти по альтернативному маршруту, який пролягав в обхід території Білорусі.

Таке рішення привезло до необхідності скоригувати маршрут рейсу "Відень – Москва". Зміни мала схвалити російська влада. Однак вона не дала відповідного дозволу, тому політ довелося скасувати.

Також авіакомпанія AirFrance мусила скасувати рейс "Париж – Москва" через аналогічну причину — не видачу російською владою дозволу на проліт.

Нагадаємо, що з 26 травня 2021 року Україна припинилв авіасполучення з Білоруссю. Українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі республіки.

Крім того, 24 травня уряд Литви ініціював екстренне засідання. Під час його проведення було прийнято рішення заборонити прибуття і відправлення з країни всіх авіарейсів, які проходять над територією республіки Білорусь.

Таке рішення політики прийняли у зв'язку з тим, що 23 травня в Мінську був затриманий засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.

Додамо, що дівчину Романа Протасевича Софію Сапегу підозрюють у кількох злочинах, які були здійснені у період із серпня по вересень 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини