Головна Новини Суспільство події Як карають корупціонерів в Україні: статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

Як карають корупціонерів в Україні: статистика

Які покарання отримують особи, що були спіймані на корупції в Україні.

9 жовтня 2023, 12:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У кінці вересня в Україні знову відрито Реєстр корупціонерів, який був закритий з початку повномасштабного вторгнення. Таким чином, українці можуть ознайомитись, які покарання отримують особи, які були спіймані на корупції.

Як карають корупціонерів в Україні: статистика

Як карають корупціонерів в Україні. Фото з відкритих джерел

Реєстр корупціонерів збирає дані з 2010 року по сьогоднішній день. Наразі у реєстрі міститься понад 44 тис. справ про корупціонерів. Найбільше справ про корупцію було зафіксовано у 2021 році – 6850. У перший рік з початку повномасштабної війни додалось ще 2584 справ, а у 2023 внесено 1586.

Згідно з даними Реєстру найчастіше корупціонерів в Україні карають штрафами. Це стосується 86,3% випадків або 33908 справ. На другому місці позбавлення волі – 8,4%, а трійку лідерів за покаранням замикає конфіскація майна – 3,5%. Крім того, найчастіше відбувається комбінування покарань, наприклад штрафу та конфіскації майна.

Як карають корупціонерів в Україні: статистика - фото 2

Найбільша кількість корупційних справ відкрита через несвоєчасного подання декларацій – 44,2% або 21500 справ. Другий результат з 9,6% стосується конфліктів інтересів. Трійку лідерів за справами у Реєстрі корупціонерів замикає хабарництво – 9,4%.

Такі категорії як використання службового становища, зловживання владою, службове підроблення, зловживання впливом займають менш як 4% справ у Реєстрі корупціонерів.

 Як карають корупціонерів в Україні: статистика - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у "Слузі Народу" різко критикують опитування, де українці назвали Зеленського відповідальним за корупцію.

Також "Коментарі" писали про Національне агентство з питань запобігання корупції, яке показало рейтинг областей за кількістю корупційних справ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини