Головна Новини Суспільство Кримінал У НАЗК назвали найбільш корупційну область України
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАЗК назвали найбільш корупційну область України

Національне агентство з питань запобігання корупції показало рейтинг областей за кількістю корупційних справ.

11 вересня 2023, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

НАЗК відкрило доступ до єдиного держреєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення та опублікували статистику по областях.

У НАЗК назвали найбільш корупційну область України

Рейтинг областей за кількістю корупційних справ. Фото: НАЗК

Виявилось, що лідер за кількістю корупційних записів Львівська область – 1908 статей. На другому місці в рейтингу НАЗК за кількістю записів перебуває Дніпропетровська область – 1854. Трійку лідерів замикає Одеська область – 1158. Також більше тисячі справ має Харківщина – 1046. До п'ятірки потрапила і Київська область – 978 корупційних записів, тоді як Київ виділено окремо з 837-ма справами.

Найменше корупційних записів у реєстрі корупціонерів спостерігається на тимчасово окупованих територіях: Донецька область – 669, Луганська – 532, Херсонська – 499 та у Криму жодної порушеної статті.

У НАЗК назвали найбільш корупційну область України - фото 2

Загалом виявилось, що в період з лютого 2019 року по 11 вересня 2023 року в Україні було зареєстровано 22892 статті, з них понад 21 тис. за судовими рішеннями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ порушити кримінальну справу проти Рустема Умєрова, який на початку вересня став новим міністром оборони України. Дві справи пов'язані з попередньою роботою Умєрова у Фонді державного майна України.

Також "Коментарі" писали про президента Литви, який назвав процеси в Україні, що гальмують постачання зброї від Заходу. Гітанас Науседа пояснює, що корупційний чинник є одним з ключових у цьому питання. Лідер Литви стверджує, що корупційні скандали завдають значних втрат на міжнародній арені для України і за ними уважно спостерігають партнери.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини