Головна Новини Суспільство події Як каратимуть власників житла за підвищення цін під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Як каратимуть власників житла за підвищення цін під час війни

У багатьох західних регіонах України через війну різко підскочили ціни на оренду житла: яке покарання чекає на власників нерухомості

26 березня 2022, 19:45 comments1107
Поділіться публікацією:

Через війну, яку на території України розв'язала Російська Федерація, багато наших жителів були змушені виїхати до західних регіонів, бо там безпечніше. Але винайняти житло там виявилося проблематично, оскільки власники квартир різко підняли ціни. Яке покарання на них чекає?

Як каратимуть власників житла за підвищення цін під час війни

Оренда житла в Україні під час війни (фото з відкритих джерел)

У Бюро економічної безпеки зазначили, що у поточному місяці до них надійшло понад 700 звернень громадян щодо необґрунтованого завищення цін на оренду нерухомості. Більшість скарг надходила із Львівської, Дніпропетровської, Закарпатської та Вінницької областей.

Зазначається, що власники готелів, квартир або приватних будинків, які різко збільшили ціни на оренду житла для переселенців, ризикують заплатити штраф або навіть можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Їхнє майно може бути вилучене на потрібні ЗСУ чи гуманітарну допомогу людям, які постраждали від війни.

Раніше із цього приводу висловилися і міські голови Чернівців, Львова, Івано-Франківська, які засудили такі вчинки несумлінних орендодавців. Наприклад, Андрій Садовий заявив, що підвищення цін на оренду житла прирівнюватиметься до мародерства.

До речі, надіслати скаргу на підвищення цін українці можуть на мейл БЕБ [email protected] або через чат у Telegram.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що держава відновить кожному українцеві втрачене житло, яке було знищено під час війни. Як це можна втілити у життя? Що важливо буде врахувати?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти розповіли, як українцям у воєнний час захистити свій будинок чи квартиру від мародерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Буба

26 березня 2022, 20:16

Зельц уже вернул Донбасс. Теперь восстановит жилье. Но сначала придется остановить войну. Уверен, он и это сможет!


Новини