Головна Новини Суспільство події Як захистити своє житло від мародерів: корисні поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як захистити своє житло від мародерів: корисні поради

Експерти розповіли, як українцям у воєнний час захистити свій будинок чи квартиру від мародерів: що важливо знати

18 березня 2022, 02:30 comments1661
Поділіться публікацією:

Через війну, яку на території нашої держави розгорнула Російська Федерація, багато українців були змушені залишити свої будинки та вирушити у безпечне місце. Але цим користуються мародери. Як захистити своє житло?

Як захистити своє житло від мародерів: корисні поради

Як захистити будинок та квартиру від мародерів (фото з відкритих джерел)

В першу чергу, спускаючись в укриття або бомбосховища при повітряній тривозі, переконайтеся, що щільно зачинили свої вікна та двері.

У випадку, якщо ви помітили підозрілу особу або мітки на дверях, варто негайно звернутися до правоохоронних органів. Але дзвоніть лише у тих випадках, коли дійсно є така потреба.

Якщо ви їдете з дому, попросіть своїх сусідів чи знайомих, які залишаються у населеному пункті, простежити за житлом на час вашої відсутності. Попросіть їх прибирати рекламу та квитанції, щоб не створювалося враження, що у квартирі чи будинку ніхто не живе.

Якщо ви помітили на дверях або на парадному нову рекламу, плакати, флаєри, візитки – зривайте та знімайте їх. Таким чином, мародери можуть перевіряти, чи є вдома люди.

Якщо ви помітили мародера, тоді варто зателефонувати до поліції за номером "102" або номер чергової частини вашого міста. Мешканці столиці із цього приводу можна звертатися за номером: 0800 50 02 02.

Нагадаємо, влада міста Ірпінь Київської області відправляє місцевих мародерів на "виправні роботи" — до представників територіальної оборони.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо ви зберігаєте вдома цінні предмети, документи та великі суми грошей, тоді варто подумати над гарною схованою, бо від пограбування на 100% ніхто не застрахує. Опубліковано список місць у будинку, де точно не варто зберігати свої заощадження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини