Головна Новини Суспільство події Як безпечно зустріти Новий рік - поради ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як безпечно зустріти Новий рік - поради ВООЗ

Навіть під час свят не варто розслаблятися та забувати про карантинні заходи

7 грудня 2020, 12:15
Поділіться публікацією:

У зв'язку з пандемією коронавірусу цьогорічні новорічні та різдвяні свята пройдуть не так, як зазвичай. Але це не привід сумувати та не святкувати. Аби провести Новий рік весело й безпечно, глава ВООЗ дав кілька порад у своєму Твіттері.

Як безпечно зустріти Новий рік - поради ВООЗ

Як провести Новий рік під час пандемії коронавірусу. Фото: udm-info.ru

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Ґебреєсус радить залишатися під час свят вдома. Навіть попри велике бажання, варто уникати контактів з друзями та членами родини, які не живуть з вами. Можна придумати інший спосіб як їх привітати та побачити.

Навіть під час святкових днів не потрібно розслаблятися. Варто пам'ятати та дотримуватися протиепідемічних заходів.

Якщо ж ви все-таки плануєте зустрітися з близькими, робіть це на вулиці на безпечній відстані. Ви можете повести спільний час на свіжому повітрі.

Глава ВООЗ порадив утриматися від подорожей. Також варто уникати торговельно-розважальних центрів. Там може бути великий натовп людей.

Шопінг варто проводити в інтернет-магазинах. Не виходьте з дому у “пікові” години — чим більше людей, тим більша можливість заразитися.

Якщо ви погано себе почуваєте та відчуваєте ознаки грипу, залиштеся вдома та уникайте контактів з людьми.

Нагадуємо, що раніше Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оновила інструкцію по використанню медичних масок під час пандемії. Зокрема, людям слід носити маски поза приміщеннями, якщо неможливо дотримуватися дистанції як мінімум метр.

Сайт “Коментарі” також рекомендує прочитати роз’яснення лікарів, чому при коронавірусі виникає пневмонія, яку тяжко вилікувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Денис

7 грудня 2020, 17:52

Ввести Новогодний персонаж "Дед-COVID-19".


Новини