Головна Новини Суспільство події Як алкоголь може спровокувати позитивний Covid-тест
commentss НОВИНИ Всі новини

Як алкоголь може спровокувати позитивний Covid-тест

Деякі солодкі газовані і негазовані напої, енергетики і алкоголь можуть впливати на показання швидких тестів на коронавірус

27 вересня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

У Німеччині вчені з Тюбінгенського університету опублікували результати експерименту, проведеного над пацієнтами з позитивним Covid-тестом. Про це повідомили в Міжнародному журналі інфекційних захворювань. Вчені з'ясували, що, випивши деякі напої, можна отримати позитивний Covid-тест. Це стосується тільки швидких аналізів на антиген, пише видання "Факти".

Як алкоголь може спровокувати позитивний Covid-тест

Позитивний Covid-тест, фото з відкритих джерел

Фахівці досліджували вплив напоїв, наносячи на них різні рідини. Після цього низка тестів показала наявність вірусу, хоча насправді його не було.

"Ми виявили, що всі безалкогольні напої, енергетичні напої, алкогольні напої (горілка, віскі та бренді), мінеральна вода у пляшках і газована мінеральна вода спровокували появу червоної тестової смуги", — повідомляють дослідники.

Вчені впевнені, що це може бути пов'язано зі зміною pH у цих розчинах, що може модулювати функцію антитіл.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у МОЗ розповіли, як відрізнити атипові симптоми "Дельта"-штаму коронавірусуУ Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, як відрізнити симптоми коронавірусу штаму "Дельта" від симптомів, властивих вірусу, який був зафіксований медиками раніше. Говорити про те, що наявність "Дельта"-варіанту підтверджується кишковими розладами передчасно. Цьому штаму притаманні атипові симптоми.

Нагадаємо, "Коментарі" інформували про те, що Ляшко назвав області, які за крок від "червоної" зони. Уже є низка областей, які ближче всього до потрапляння в "червону" зону епідемічної небезпеки в Україні. Йдеться про Чернівецьку, Волинську, Івано-Франківську та Тернопільську області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини