Головна Новини Суспільство події Втікали від мобілізації: ДПСУ затримала ухилянтів, які намагалися прорватися через кордон на автомобілі (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Втікали від мобілізації: ДПСУ затримала ухилянтів, які намагалися прорватися через кордон на автомобілі (ВІДЕО)

Прикордонники змогли викрити організатора незаконної оборудки з перетину кордону та двох чоловіків, які скористались його "послугами".

4 жовтня 2023, 09:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Працівники Чернівецького прикордонного загону спіймали трьох чоловіків, які намагались на автомобілі прорватись через румунсько-український кордон. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ДПСУ.

Втікали від мобілізації: ДПСУ затримала ухилянтів, які намагалися прорватися через кордон на автомобілі (ВІДЕО)

Прикордонники затримали ухилянтів, які намагались перетнути кордон

Працівники Державної прикордонної служби отримали оперативну інформацію про мешканця Чернівецької області, який намагався незаконно перевезти двох чоловіків через українсько-румунський кордон для уникнення мобілізації. Як наслідок відбулось переслідування автомобіля з утікачами та їх затримка. Відповідне відео опублікували у ДПСУ.

Ухилянти скористались "послугами" організатора незаконної оборудки з перетину кордону та заплатили за це 4,5 тис. доларів та 5,9 тис. доларів. Прикордонники оформили на обох адміністративне порушення за ст. 204-1 "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Організатор, який намагався вивезти ухилянтів може отримати кримінальну відповідальність за 332 статтею ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв результати опитування серед українців, яким поставили питання, чи потрібно відправляти на фронт чоловіків, які уникають мобілізації та намагаються втекти за кордон.

Також "Коментарі" писали про радника ОП Михайла Подоляка, який розповів, що буде з ухилянтами, які повернуться в Україну після війни. За словами представника Зеленського такі особи матимуть проблеми, коли будуть знову в'їжджати на територію України, адже потрібно буде пояснити незаконний перетин державного кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини