Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи потрібно відправляти на фронт чоловіків, які уникають мобілізації: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно відправляти на фронт чоловіків, які уникають мобілізації: опитування

Після скандалу з побиттям ухилянта працівниками ТЦК соціологічна компанія Active Group провела дослідження щодо думки українців про мобілізацію.

26 вересня 2023, 12:30 comments4055
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

19 вересня в мережу потрапило відео, на якому працівники ТЦК у Самбірському районі Львівської області погрожують та б’ють чоловіка, який намагався уникнути мобілізації. Компанія Active Group провела опитування, у якому з’ясували, чи потрібно відправляти на фронт чоловіків, які уникають мобілізації.

Чи потрібно відправляти на фронт чоловіків, які уникають мобілізації: опитування

Чи потрібно ухилянтів мобілізувати до лав української армії. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування 59,4% респондентів заявили, що не потрібно мобілізувати чоловіків, які відмовляються проходити військову комісію. Протилежну думку висловили 23% опитаних українців. Ще 17,6% не змогли відповісти на питання.

Чи потрібно відправляти на фронт чоловіків, які уникають мобілізації: опитування - фото 2

Компанія Active Group також запитала, чи слід посилювати заходи мобілізації в Україні. За однозначне посилення мобілізації проголосувало 9,2% респондентів. Ще 23,9% опитаних обрали варіант "швидше так". Однозначно проти посилення мобілізації висловилось 21,4% українців, а ще 20,9% вказали на варіант "швидше ні". Близько чверті опитаних зазначили, що їм важко відповісти на питання щодо мобілізації.

 Чи потрібно відправляти на фронт чоловіків, які уникають мобілізації: опитування - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські чиновники оголосили про можливий механізм за яким будуть повертати українських чоловіків, які незаконно перетнули кордон та уникнули мобілізації. Основним методом у ньому може стати екстрадиція українських громадян з інших країн. Три країни Європейського Союзу прийняли рішення щодо можливої видачі ухилянтів від мобілізації для України.

Також "Коментарі" писали про українського адвоката Ростислава Кравця, який  пояснив, кого точно не мобілізують восени. Адвокат виділив чотири основні категорії осіб, які не підпадають під мобілізацію в Україні восени 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини