Головна Новини Суспільство Війна з Росією Адвокат пояснив, кого точно не мобілізують восени в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Адвокат пояснив, кого точно не мобілізують восени в Україні

Український адвокат назвав чотири основні категорії, кого не мобілізують восени 2023 року.

10 вересня 2023, 13:15 comments2257
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В серпні Верховна Рада продовжила воєнний стан, а відповідно і мобілізацію в Україні до 15 листопада 2023 року. Таким чином громадяни України продовжують отримувати повістки. Український адвокат Ростислав Кравець розповів, кого не зможуть мобілізувати восени. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ТСН.

Адвокат пояснив, кого точно не мобілізують восени в Україні

Кого не мобілізують в Україні. Фото з відкритих джерел

За словами Ростислава Кравця загалом є чотири основні категорії осіб, які точно не можуть мобілізувати восени 2023 року. Однак ці люди можуть піти на військову службу за власним бажанням.

Адвокат заявив, що це призовники віком 18-27 років, які не проходили строкову службу, особи з інвалідністю, жінки та ті особи, які мають право на відстрочення.

Кравець пояснює, що попри зміни Верховної Ради щодо зменшення віку строкової служби з 27 до 25 років, наразі цю ухвалу не підписав Володимир Зеленський. Адвокат пояснює, що особа віком до 27 років, яка не служила в армії не можу бути мобілізована, адже у нас не має строкової служби.

Крім основних категорій адвокат вказує, що не можуть бути мобілізовані чоловіки звільненні з в’язниць, які вчинили тяжкі або особливо тяжкі злочини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що представник ГУР розповів, чи буде у Росії масова мобілізація і які фактори свідчать про її можливість.

Також "Коментарі" писали, що названо 5 найбільш проблемних областей, де можуть виникати довгі періоди без світла у разі поновлення російських атак на енергосистему України. За словами представника Інституту енергетичних стратегій в деяких з них електроенергії не буде до 10 годин на добу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини