Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли, що буде з ухилянтами, які повернуться в Україну після війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, що буде з ухилянтами, які повернуться в Україну після війни

Михайло Подоляк вказав, що слід очікувати людям, які незаконно перетнули кордон України, щоб не потрапити під мобілізацію.

18 вересня 2023, 10:53 comments1732
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що українці, які незаконно покинули країну, а після війни повернуться в Україну, можуть зіткнутись з юридичними проблемами.

У Зеленського розповіли, що буде з ухилянтами, які повернуться в Україну після війни

Що буде з ухилянтами, які повернуться в Україну після війни. Фото з відкритих джерел

Під час ефіру з російською публіцисткою та опозиціонеркою Юлією Латиніною Михайло Подоляк розповів про можливі труднощі, які можуть виникнути через фіктивні довідки за допомогою яких українці виїхали за кордон.

"Якщо вони добровільно зараз не повертаються, то коли війна закінчиться у них будуть певні юридичні проблеми — будуть вияснятися підстави, на яких вони покинули країну", — заявив Михайло Подоляк.

За його словами можливо будуть створені реєстри людей, які отримували фальшиві довідки. На думку Подоляка такі дії є елементом корупції.

Разом з тим Михайло Подоляк зауважив, що наразі складно повернути людей, які виїхали за кордон незаконно. Українці за кордоном перебувають у статусі біженців, а для екстрадиції через незаконний перетин кордону Україна повинна подати до суду в країну, в установу, де знаходиться можливий ухилянт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни Європейського Союзу прийняли рішення щодо видачі ухилянтів від мобілізації для України. У Німеччині пояснили умови за яких може бути екстрадиція, в Чехії вказали на Європейську конвенцію у якій відсутні положення щодо екстрадиції за воєнні злочини, а Угорщина заявила, що не перевіряє українських біженців на законність перетину кордону.

Також "Коментарі" писали пояснення фахівця з прав людини щодо того, чи буде масова екстрадиція чоловіків-ухилянтів до України з-за кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини