Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи буде масова екстрадиція чоловіків-ухилянтів до України з-за кордону: пояснення фахівця з прав людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде масова екстрадиція чоловіків-ухилянтів до України з-за кордону: пояснення фахівця з прав людини

Фахівець з прав людини пояснив, чи зможе Україна примусово повернути чоловіків з-за кордону, що ухиляються від мобілізації.

5 вересня 2023, 11:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Член комітету Ради з нацбезпеки і оборони Федір Веніславський розповів, чи можна буде повернути чоловіків, які незаконно виїхали з території України за допомогою екстрадиції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

Чи буде масова екстрадиція чоловіків-ухилянтів до України з-за кордону: пояснення фахівця з прав людини

Фахівець з прав людини Федір Веніславський. Фото з відкритих джерел

Веніславський пояснює, що кожна процедура екстрадиції має індивідуальний характер. Таким чином з кожного факту незаконного перетину кордону чоловіків-ухилянтів потрібно буде надати відповідні документи, провести досудове слідство, суд і лише після цього можна подати запит на екстрадицію.

"З точки зору юридичної процедури масової екстрадиції громадян немає", — вважає Федір Веніславський.

Крім того, за словами члена комітету Ради з нацбезпеки і оборони навіть такі заяви можуть бути оскаржені європейськими країнами, куди виїхали чоловіки, що підозрюються в ухиленні від мобілізації.

"З огляду на європейські правові стандарти – це може бути оскаржено в суді Болгарії, Польщі чи Румунії. І остаточне рішення буде за судом. Тому, звичайно, це дуже непроста процедура і будемо думати, як її зробити більш гнучкою", – сказав Веніславський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія змінює свої плани. Сергій Шойгу зробив заяву щодо масштабних військових навчань.

Також "Коментарі" писали Угорщину, де розповіли, як має закінчитись війна в Україні та назвали дві ключові умови. За словами керівника канцелярії угорського прем'єр-міністра Ґерґелі Гуляша Україна має віддати захоплені території Росії, не вступати до НАТО, а натомість Кремль повинен отримати гарантії безпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини