Головна Новини Суспільство події Встановлено історичний рекорд постачання газу «Газпромом»: про яку країну йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Встановлено історичний рекорд постачання газу «Газпромом»: про яку країну йдеться

Китай продовжує активно закуповувати російський газ

20 грудня 2022, 07:25
Поділіться публікацією:

Російський газовий монополіст "Газпром" 17 грудня оновив історичний рекорд добових поставок російського газу до Китаю газопроводом "Сила Сибіру". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба російського монополіста в Телеграм.

Встановлено історичний рекорд постачання газу «Газпромом»: про яку країну йдеться

Газпром. Фото: з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що перевищення добових контрактних зобов'язань "Газпрому", передбачених договором купівлі-продажу газу, становило 16,6%. Попередній історичний максимум було встановлено 14 грудня.

"Газпром" нібито пішов назустріч запиту китайської сторони щодо збільшення добових поставок газу у грудні щодо раніше затвердженого графіка на 2022 рік.

Постачання йдуть у рамках двостороннього довгострокового договору купівлі-продажу газу між "Газпромом" і CNPC", — йдеться в повідомленні. Російський "Газпром" і китайська національна нафтогазова корпорація (CNPC) переводять оплату за поставки газопроводом "Сила Сибіру" в рублі та юані .

Читайте на порталі "Коментарі" — у вівторок, 20 грудня, виповнюється 300 днів з початку широкомасштабного російського вторгнення. Які основні висновки можна зробити на цьому етапі? Як події можуть розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у ніч проти 19 грудня росіяни влаштували чергову атаку на Україну за допомогою іранських дронів. Постраждала, зокрема, Київська область. На власне фронті "спека" — в Донецькій області, особливо в районі Бахмута. Тоді як на півдні (Запорізька область, Херсонська) ми, за словами президента Зеленського, зменшуємо потенціал російської армії. Чи варто чекати до кінця року якихось переміщень у війні на землі та в повітрі, а також у дипломатичних, політичних, економічних ударах по країні-агресору? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/gazprom/1074
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини