Головна Новини Суспільство події Все-таки не один народ: Кирил раптово зробив заяву про українців та росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Все-таки не один народ: Кирил раптово зробив заяву про українців та росіян

Через Лавру Кирил написав скарги Папі та іншим християнам

14 березня 2023, 17:50 comments8301
Поділіться публікацією:

Глава РПЦ Кирил вирішив поскаржитися на українську владу в різні інституції та міжнародні організації у зв'язку з тим, що заповідник "Києво-Печерська лавра" розірвав договір з монастирем УПЦ МП та попросив священиків та ченців покинути територію лаври до 29 березня 2022 року. У своєму зверненні Кирил визнав не лише законність та правомочність української влади, а й особливість українського народу, який відрізняється від російського народу. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Нова газета" з посиланням на цитати зі звернень Гундяєва, оприлюднені на офіційних сайтах РПЦ.

Все-таки не один народ: Кирил раптово зробив заяву про українців та росіян

Глава РПЦ Кирило. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що Кирил розіслав свої послання папі Римському Франциску, іншим лідерам християнського світу та главам низки міжнародних організацій. Зокрема, генсекам ООН та ОБСЄ, Верховному комісару з прав людини та навіть директор демонізованого російською пропагандою європейського Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДіПЛ).

За даними видання, Гундяєв, який з моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну твердив про "братів" та "єдиний народ", раптом назвав українців окремим від російського народом.

Кирило також визнав існування в Україні законного державного керівництва, яке до того ж декларує "прихильність до демократичних норм, європейського шляху розвитку, дотримання прав і свобод людини".

Гундяєв запевняє, що у вимогі до УПЦ МП залишити лавру немає "достатніх юридичних обґрунтувань".

Варто зазначити, що заповідник "Києво-Печерська лавра" є державною власністю. Але його культовими будинками та іншим майном десятиліттями безкоштовно користувалася УПЦ МП.                                                                                                                                               

Читайте на порталі "Коментарі" — повна заборона УПЦ МП: чи підтримують це рішення українці.

Також видання "Коментарі" повідомляло — питання про перебування в Києво-Печерській лаврі закрито : Кабмін поставив перед фактом УПЦ МП.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини