Головна Новини Суспільство події Вперше в історії – ЗАЕС повністю відключена від енергомережі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в історії – ЗАЕС повністю відключена від енергомережі

Два працюючі енергоблоки станції відключилися від мережі

25 серпня 2022, 16:35 comments1852
Поділіться публікацією:

Відключення російськими загарбниками повітряної лінії зв'язку з українською енергосистемою спричинило зміни у роботі Запорізької АЕС – дії росіян призвели до повного відключення ЗАЕС від енергомережі. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Енергоатом".

Вперше в історії – ЗАЕС повністю відключена від енергомережі

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС двічі відключалася четверта лінія зв'язку ЗАЕС з енергосистемою України. Три інші лінії зв'язку раніше були пошкоджені рашистами.

В результаті два працюючі енергоблоки станції відключилися від мережі. Наразі ведуться пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі.                                                                                                                                                                        

Поки що радіаційне тло у місті становить 10,4 мікрорентгена на годину, що відповідає нормі. Причин для паніки наразі немає.

Власні потреби АЕС в електроживленні наразі забезпечуються з енергосистеми України через лінію зв'язку ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — переговори та перемир'я з Росією: в Офісі президента пояснили, чому ні Україні, ні Європі це не потрібно.

Також видання "Коментарі" повідомляло – керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону заявив, що у війні Росії проти України вже розпочався переломний момент . Зокрема, що в окупованому Криму пролунають вибухи, чого раніше не було. Чи згодні з таким твердженням? Який момент Ви вважали б переломним? Наш портал із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

26 серпня 2022, 06:10

хохол не соврет и не украдет-день прошел зря!! Русские на ЗаАЭС обстреливают сами себя!!!??? Даже гебельск офигел от такой наглой лжи.

Путин

25 серпня 2022, 21:19

Пиздец вам, хохлоуёбки!!!


Новини