Головна Новини Суспільство події Вперше в історії України: скільки українців підтримують вступ країни в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в історії України: скільки українців підтримують вступ країни в НАТО

Також українці практично одноголосно підтримують вступ країни до Євросоюзу

3 жовтня 2022, 12:37 comments1256
Поділіться публікацією:

Якби українцям довелося брати участь у референдумі про вступ України до НАТО на початку жовтня, то з великою ймовірністю це рішення підтримали б рекордні 83% наших співвітчизників. Проти висловилися б лише 4%. Утрималися від голосування 9%. Соціологи вже констатували, що такої підтримки вступу України до НАТО не було з 1991 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на результати соцопитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Вперше в історії України: скільки українців підтримують вступ країни в НАТО

НАТО-Україна. Фото: Getty Images

Аналітики зазначають, що у червні 2022 року підтримували вступ до НАТО 76% українців.

Також соціологи звертають увагу на рекордні відсотки щодо вступу України до Європейського Союзу. Якби це рішення виносилося на голосування, його підтримали б 86: наших співвітчизників. Цікаво, що вступ України до ЄС однаково підтримують мешканці усіх регіонів України.

У "Рейтингу" зазначили, що опитування було проведено протягом 1-2 жовтня по всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також тих територій, де через тяжку ситуацію відсутній мобільний зв'язок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ексклюзивно для нашого видання експерти поділилися прогнозами наступного тижня: чого і чому очікувати Україні в політичному, економічному, дипломатичному ракурсі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна "досягає прогресу" в Херсонській області, продовжуючи протистояти російському вторгненню, і додав, що відбулися "певні зміни в динаміці бойових дій". Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін в інтерв'ю каналу CNN.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини