Головна Новини Суспільство події Воююча країна не може бути членом НАТО: хто в Альянсі категорично проти членства України
commentss НОВИНИ Всі новини

Воююча країна не може бути членом НАТО: хто в Альянсі категорично проти членства України

Влада Угорщини дає зрозуміти, що продовжить ставити палиці в колеса Україні на шляху до зближення з НАТО

27 червня 2023, 14:55
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, оцінюючи потенційний вступ України до НАТО, заявив, що країна у стані війни не може бути членом Альянсу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву одіозний прем'єр-міністр Угорщини зробив в інтерв'ю німецькому виданню "Bild".

Воююча країна не може бути членом НАТО: хто в Альянсі категорично проти членства України

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

Орбан ухильно відповів на запитання, чи Угорщина заблокує вступ України до Альянсу, коли таке питання буде виноситися на розгляд.

"Я не можу цього сказати, тому що в договорі НАТО чітко сказано, що той, хто воює, не може бути членом НАТО", – наголосив Віктор Орбан.

На уточнююче запитання, чи може Україна стати членом НАТО після війни, Орбан не дав прямої відповіді.

"Залишіть нам це обговорити", – ухилився від прямої відповіді угорський прем'єр.

У цьому ж інтерв'ю Орбан своєю заявою підіграв російській пропаганді, сказавши, що Україна більше не є суверенною державою, оскільки стала залежною від підтримки Заходу, зокрема тих рішень, які приймаються у Білому домі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина проти імпорту українського зерна: Віктор Орбан знайшов пояснення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – лише одна з країн ЄС – Угорщина – погодилася бути присутньою на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ), який кремлівська пропаганда охрестила "російським Давосом". У гості до кривавого диктатора Путіна навідався угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто. Відомо також про розширення атомної співпраці між Будапештом та Москвою. І це на тлі того, що Київ давно закликає партнерів запровадити санкції проти "Росатому", який продовжує господарювати на захопленій Запорізькій АЕС. Чому не вдається урезонити угорську владу, яка відкрито грає на боці Кремля? Що стоїть за цим підіграванням? Які висновки має зробити Європа, які важелі впливу підключити, яку політику переглянути? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bild.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини