Головна Новини Суспільство події Вирішити все дипломатичним шляхом: Папа Римський зробив нову заяву про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вирішити все дипломатичним шляхом: Папа Римський зробив нову заяву про війну в Україні

Папа Римський закликав до дипломатичного вирішення війни

26 лютого 2024, 08:52
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск у неділю на площі Святого Петра у Ватикані закликав створити умови для дипломатичного вирішення війни в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Vatican News".

Вирішити все дипломатичним шляхом: Папа Римський зробив нову заяву про війну в Україні

Папа Римський Франциск. Фото: з відкритих джерел

Звертаючись до римлян та паломників, які в неділю зібралися на площі Святого Петра у Ватикані на молитву "Ангел Господній", Папа Франциск одразу після благословення заговорив про Україну.

"24 лютого ми зі скорботою згадували другу річницю початку повномасштабної війни в Україні. Як же багато жертв, поранених, руйнувань, страждань, сліз було протягом цього періоду, який стає дуже довгим і кінця якого досі не видно! Це війна, яка не лише спустошує цей регіон Європи, а й піднімає глобальну хвилю страху та ненависті", – зазначив Папа Римський.

Він звернувся до всіх світових лідерів докласти максимальних зусиль, щоб "знайти дещицю людяності, яка допоможе створити умови для дипломатичного рішення у пошуках справедливого та міцного миру".

Читайте також на порталі "Коментарі" — як два роки великої війни змінили Україну, Захід, Росію: коли настане переломний момент.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Папа Римський висловив стурбованість війною в Україні: що він сказав.

Раніше "Коментарі" інформували – у другі роковини широкомасштабного російського вторгнення Україна підписала гарантії з безпеки ще з двома союзниками – Італією та Канадою. Таким чином, кількість відповідних домовленостей досягла шести (раніше було підписано з Великобританією, Німеччиною, Францією та Данією). Президент України Володимир Зеленський потужно звернувся цього дня до лідерів країн G7, закликаючи бути рішучими провідних демократій світу. Ми отримали чіткі сигнали, що згодом буде і в ЄС, і в НАТО – питання не в "якщо", а в "коли". Експерти розповіли порталу "Коментарі", які висновки з російсько-української війни можна зробити на даний момент, а також чого очікувати надалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини