Головна Новини Суспільство події Випаде до півметра снігу: синоптик розповів, у яких регіонах України чекатиме опадів
commentss НОВИНИ Всі новини

Випаде до півметра снігу: синоптик розповів, у яких регіонах України чекатиме опадів

Істотні опади можуть призвести до зростання лавинної небезпеки

13 грудня 2021, 11:56
Поділіться публікацією:

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, найближчого тижня погода у більшості областей нагадуватиме листопад, ніж середину грудня. Однак у деяких регіонах України встановиться сніговий покрив, очікується понад півметру снігу. Такий прогноз з'явився на сайті meteoprog.

Випаде до півметра снігу: синоптик розповів, у яких регіонах України чекатиме опадів

Сніг - фото з відкритих джерел

"Висота першого снігового покриву буде дуже символічною – від 1 до 10 см, і лише у Карпатах та на Прикарпатті очікується суттєвий приріст снігу протягом тижня на 15 – 30 см, у високогірних районах до півметра і навіть більше!" — повідомив фахівець.

Зазначається, що такі суттєві опади у Карпатах можуть призвести до зростання лавинної небезпеки.

Нагадаємо, що новорічні свята вже звично для українців пройдуть без снігу, бо через перепад температур сніговий покрив просто не встигне сформуватися. До того ж, морозного лютого цього року можна не чекати. У лютому погода більше нагадуватиме березень, бо на термометрі буде від 0 до +2. Через постійні перепади температур, що спричинено стрімким потеплінням, метеорологам дуже складно спрогнозувати температуру погоди. Але з визначенням – чи буде багато опадів чи ні, з визначенням буде погода сонячною чи похмурою – збоїв бути не може.

Раніше на порталі "Коментарі" повідомлялося, що синоптики спрогнозували погодні умови в Україні у грудні. Зокрема, фахівці очікують на різкі перепади та стрибки температурних показників, снігопади, а також морози до 20 градусів. Погода у першому зимовому місяці, спрогнозована українськими синоптиками, не буде схожою на лагідний та спокійний початок сезону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини