Головна Новини Суспільство події Винищувачі США перехопили два російські стратегічні бомбардувальники
commentss НОВИНИ Всі новини

Винищувачі США перехопили два російські стратегічні бомбардувальники

Інцидент із перехопленням російської авіації стався у Аляски

20 квітня 2023, 07:45
Поділіться публікацією:

Американські винищувачі перехопили двох російських стратегічних бомбардувальників Ту-95. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прес-службу Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NOPAD).

Винищувачі США перехопили два російські стратегічні бомбардувальники

Стратегічний бомбардувальник Ту-95. Фото: з відкритих джерел

Персонал NOPAD виявив, відстежив, точно ідентифікував і перехопив два російські літаки, які увійшли та діяли в розпізнавальній зоні ППО Аляски. Повідомляється, що перехоплення було виконано винищувачами F-16 та F-22.

Російська авіація залишалася в міжнародному повітряному просторі і не заходила у повітряний простір США чи Канади. У командуванні зазначили, що такі польоти відбуваються регулярно і не розглядаються як загроза чи провокаційні дії.

Варто зазначити, що раніше подібний інцидент стався, коли ВПС Німеччини та Британії перехопили пару російських винищувачів та літак-розвідник, що наблизилися до повітряного простору НАТО над Балтійським морем.                                                    

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія атакувала Одеську область дронами: де є "прильоти".

Також видання "Коментарі" повідомляло – контрнаступальна операція ЗСУ вже триває, запевняє заступник міністра оборони України Ганна Маляр. Вона також наголосила, що наступальних планів у українського командування є кілька, і вони залежать передусім як від інформації про стан російських окупаційних військ, так і від здібностей, можливостей наших Сил оборони. Як розцінюєте подібні заяви та весь медійний шум щодо наступальних дій ЗСУ? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини