Головна Новини Суспільство події Відсьогодні в Україні з'явилася нова банкнота гривні
commentss НОВИНИ Всі новини

Відсьогодні в Україні з'явилася нова банкнота гривні

З 25 квітня в обігу з’явилася нова п'ятисотенна купюра

25 квітня 2023, 22:30 comments2030
Поділіться публікацією:

Про плановані нововведення повідомили в Національному банку України, пишуть "Коментарі".

Відсьогодні в Україні з'явилася нова банкнота гривні

В Україні ввели нові банкноти номіналом 500 гривень

"В межах планового випуску для забезпечення готівкового обігу банкнотами номіналом 500 гривень на заміну зношених та пошкоджених банкнот Національний банк з 25 квітня 2023 року випускає в обіг банкноти номіналом 500 гривень зразка 2015 року – з підписом Голови Національного банку України Андрія Пишного та відображенням на них року випуску", — йдеться в повідомленні.

Нові банкноти будуть в обігу разом з іншими банкнотами цього номіналу попередніх років випуску та обов’язкові до приймання всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України.

Як писали "Коментарі", Національний банк з 19 грудня 2022 року випустив в обіг банкноти номіналом 100 гривень зразка 2014 року – з підписом голови Національного банку України Андрія Пишного та відображенням на них року випуску.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що цього року Україна друкуватиме гривню у разі крайньої потреби. Уряд звертатиметься до НБУ за емісійним фінансуванням тільки у разі крайньої потреби. Наявність достатнього зовнішнього фінансування та використання заходів для пожвавлення внутрішнього ринку запозичень допоможе припинити пряме фінансування державного бюджету з боку Національного банку у 2023 році.

Розповідали "Коментарі" й про те, що за даними моніторинг стану вилучення з обігу банкнот національної валюти в Україні за 2022 рік, яку проводить Нацбанк, майже втричі зменшилася кількість фальшивих гривень. Так, за підсумками минулого року на мільйон справжніх банкнот гривні припадало близько 2,2 підроблених банкнот (за підсумками 2021 року – близько 7,1 банкноти)

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини