Головна Новини Суспільство події НБУ вводить 100-гривневі банкноти з підписом нового голови: яка мета
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ вводить 100-гривневі банкноти з підписом нового голови: яка мета

Нові банкноти з’являться з 19 грудня

15 грудня 2022, 13:35
Поділіться публікацією:

Національний банк з 19 грудня 2022 року випускає в обіг банкноти номіналом 100 гривень зразка 2014 року – з підписом голови Національного банку України Андрія Пишного та відображенням на них року випуску. Про це повідомляє пресслужба Національного банку України. 

НБУ вводить 100-гривневі банкноти з підписом нового голови: яка мета

100-гривнева банкнота.


Згідно з повідомленням, нові банкноти необхідні для заміни зношених аналогів. 


“Ці нові банкноти вводяться в межах планового випуску для забезпечення готівкового обігу необхідною кількістю банкнот відповідного номіналу на заміну зношених, пошкоджених та вилучених з обігу”, — сказано в повідомленні.


Разом з тим у НБУ зазначили, що банки продовжать приймати від клієнтів банкноти номіналом 100 гривень зразків попередніх років та видавати їх без обмежень. Відповідно до законодавства, на банкнотах розміщується підпис чинного голови Національного банку України.


Як відомо, президент України Володимир Зеленський офіційно представив  команді Національного банку новообраного голову Національного банку Андрія Пишного 10 жовтня. Андрій Пишний багато років працював у державному “Ощадбанку”.  Так, з 2003 по 2007 рік року — першим заступником голови правління, а з 2014 по 2020-й головою правління. Серед його заслуг на цій посаді — перемога України в міжнародному арбітражі з рф щодо активів державного банку в Криму. Колишнього очільника НБУ Кирила Шевченка оголошено в розшук у справі про розкрадання 200 мільйонів гривень “Укргазбанку”. За даними правоохоронців, посадовці держбанку у листопаді 2014 році ввели схему виведення коштів через оплату послуг фіктивним компаніям за залучення коштів великого бізнесу та державних установ і підприємств. Шевченку загрожує від семи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Зараз експосадовець НБУ знаходиться в столиці Австрії Відні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://bank.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини