Головна Новини Суспільство Кримінал У Нацбанку розповіли які банкноти підробляють найчастіше
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нацбанку розповіли які банкноти підробляють найчастіше

Рівень підроблення банкнот національної валюти за результатами 2022 року знизився більше ніж втричі

27 березня 2023, 21:21
Поділіться публікацією:

За даними моніторинг стану вилучення з обігу банкнот національної валюти в Україні за 2022 рік, яку проводить Нацбанк, майже втричі зменшилася кількість фальшивих гривень. Так, за підсумками минулого року на мільйон справжніх банкнот гривні припадало близько 2,2 підроблених банкнот (за підсумками 2021 року – близько 7,1 банкноти), пишуть "Коментарі".

У Нацбанку розповіли які банкноти підробляють найчастіше

У Нацбанку розповіли які банкноти підробляють найчастіше - фото 2

Найчастіше в Україні підробляють гривневі банкноти старого зразку — випущені до 2015 року. Найпопулярнішою є підробка купюр у 500 грн – 39% від загальної кількості вилучених підробок та 57% від їх загальної суми.

Також часто підробляють 200 грн – 45% від загальної кількості вилучених підробок 26% т їхньої загальної суми та 100 грн – 8% та 2%.

"В основному вилучені з обігу підроблені банкноти національної валюти мали низьку якість і розраховані на неуважність громадян та касових працівників торговельних закладів", – йдеться у повідомленні НБУ.

При цьому наголошується: загалом рівень підроблення банкнот гривні за результатами 2022 року знизився більш ніж утричі.

ідроблені банкноти вилучаються без відшкодування їхньої вартості. Про їхнє вилучення Національний банк повідомляє Бюро економічної безпеки, всі підроблені банкноти в установленому порядку передаються уповноваженим працівникам для проведення розслідувань", – розповіли у регуляторі.

Як писали раніше "Коментарі", з початку повномасштабної війни Європейський Союз надав Україні 11,7 млрд євро макрофінансової допомоги.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії та порядок продажу конфіскованих російських активів.

Читайте також на сайті "Коментарі" — статистика злочинів: торік зменшилась доля правопорушень проти власності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини