Головна Новини Суспільство Кримінал Статистика злочинів: торік зменшилась доля правопорушень проти власності
commentss НОВИНИ Всі новини

Статистика злочинів: торік зменшилась доля правопорушень проти власності

За даними Офісу Генпрокурора, поменшало правопорушень щодо хабарництва, нанесення тяжких тілесних ушкоджень тощо

27 лютого 2023, 18:18
Поділіться публікацією:

У 2022 році в Україні обліковано 362 636 кримінальних правопорушень проти 321 443 у 2021. Зростання злочинності склало 8,8%, пишуть "Коментарі" за статистикою Офісу Генпрокурора. 

Статистика злочинів: торік зменшилась доля правопорушень проти власності

Зниження кількості крадіжок та хабарництва

Відсоток особливо тяжких злочинів кратно зріс. До таких злочинів відносяться державна зрада, умисне вбивство і т.д. Збільшилась кількість тяжких злочинів, а от доля нетяжких правопорушень і кримінальних проступків зменшилась.

Суттєво  зменшилась доля правопорушень проти власності, життя та здоров'я особиЗважаючи на воєнні дії суттєво зросла кількість умисних вбивств, одночасно зменшилась кількість умисних тілесних ушкоджень. Кількість злочинів проти власності знизилась за основними статтями майже вдвічі, хоча доля шахраїв зросла.

Кримінальні правопорушення у сфері службової діяльності. За всіма статтями за якими передбачена відповідальність для службових осіб при виконанні своїх повноважень у 2022 році зафіксовано зниження злочинності. Зокрема, хабарів брали на 37% менше ніж в 2021. А от пропонували хабарі в 2022 році порівняно з 2021 роком майже так само.

Статистика злочинів: торік зменшилась доля правопорушень проти власності - фото 2

Як писали "Коментарі" раніше, за статистикою торік відсоток особливо тяжких злочинів кратно зріс. До таких злочинів відносяться державна зрада, умисне вбивство і т.д. Збільшилась кількість тяжких злочинів, а от доля нетяжких правопорушень і кримінальних проступків зменшилась. стало більше злочинів стосовно основ національно безпеки, умисних вбивств, воєнних злочинів. Правоохоронці у 2022 році зафіксували 60 387 злочинів за статтею 438 ККУ — порушення законів та звичаїв війни.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — за статистичними даними, середня пенсія в Україні виросла, а от в реальному вимірі – ні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини