Головна Новини Суспільство події Відразу три важливі саміти для України: яких рішень очікуємо – чи можуть вони наблизити кінець війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Відразу три важливі саміти для України: яких рішень очікуємо – чи можуть вони наблизити кінець війни

Основний акцент для стримування російського вторгнення знову буде зроблено на санкціях

24 березня 2022, 10:35 comments1701
Поділіться публікацією:

24 березня у Брюсселі відбудуться одразу три важливі для безпеки всього світу саміту – НАТО, Євросоюзу та "Великої сімки". Свої очікування від них уже висловив президент України Володимир Зеленський. Чи виправдаються ці очікування? Чи можуть на цих зустрічах ухвалити історичні рішення, наблизивши кінець війни та країни-агресора – РФ?

Відразу три важливі саміти для України: яких рішень очікуємо – чи можуть вони наблизити кінець війни

Прапори країн. Фото: з відкритих джерел

Чекати на закриття над Україною неба або поставок нам потужного наступального озброєння, поки що не доводиться

Директор Інституту світової політики, політичний експерт Євген Магда упевнений, що Україна залишається у центрі уваги світової спільноти. Але не очікує від майбутніх самітів якихось масштабних рішень.

Він пояснює:

"За своєю природою "Велика сімка" не може приймати якихось директивних рішень. І НАТО, і ЄС підтримують ті чи інші рішення лише консенсусом. На жаль, у цих об'єднаннях є країни, які навіть за нинішніх умов, через місяць після відкритого російського вторгнення в Україну, намагаються зберегти певний рівень відносин із РФ. Така, скажімо так, плата за демократичний устрій цих організацій".

За словами експерта, очікується, що президент США Джо Байден, який учора прибув до Брюсселя, оголосить про нові санкції проти російських парламентаріїв, чиновників, олігархів.

"Звичайно, ми розраховуємо на щось інше. Але чекати закриття над Україною неба чи постачання нам потужного наступального озброєння, поки що, на жаль, не доводиться, – каже Євген Магда. – При цьому Україна має наголошувати, що допомога, яку нам уже надали ті самі США та Великобританія напередодні війни, дуже нам знадобилася. І ми вдячні за будь-яку нову допомогу. Тож євроатлантичний, європейський скепсис точно не місце в українському суспільстві".

Основний пакет санкцій має бити по енергетичному сектору, по експортним можливостям Росії

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк вважає, що сьогоднішні саміти навряд чи зможуть зупинити війну. Але вони здатні зміцнити Україну.

"Йтиметься про допомогу Україні озброєнням (це вже заявили і НАТО, і ЄС, і представники "Великої сімки"), а також про нові санкції проти РФ. Саме ці треки обговорюватимуться на самітах, – зазначає експерт. – На жаль, поки що не йдеться про закінчення війни. Але вона йде про те, щоб якнайшвидше зупинити агресію РФ".

На думку Тараса Семенюка, основний пакет санкцій має бути по енергетичному сектору, по експортним можливостям Росії. З продажу нафти та газу.

"Адже РФ досі отримує значні кошти від ЄС за свої нафту та газ. А ось загальноєвропейське ембарго на купівлю російських вуглеводнів поки що лише на стадії обговорення" .

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ знищили великий російський корабель у Бердянську.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

по плану

24 березня 2022, 11:24

https://www.youtube.com/watch?v=L4OWxcSeesI


Новини