Головна Новини Суспільство події Відомо в якому місті пройде Євробачення-2023
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомо в якому місті пройде Євробачення-2023

Через війну Україна не змогла прийняти пісенний конкурс.

8 жовтня 2022, 19:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Популярний пісенний конкурс Євробачення у 2023 році відбудеться у Великій Британії, а точніше у Ліверпулі. Про це повідомляє видання BBC з посиланням на власного ведучого Грема Нортона.

Відомо в якому місті пройде Євробачення-2023

Відомо в якому місті пройде Євробачення-2023. Фото з відкритих джерел

Пісенний конкурс Євробачення зазвичай приймає країна, яка отримала перше місце. Але через війну в Україні організатори вирішили перенести конкурс в іншу країну.

У 2022 році Євробачення проходило в італійському Турині. Тоді перемогу здобув український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Це була третя перемога України на цьому конкурсі. Раніше на Євробаченні перемагала Руслана та Джамала.

На другому місці у 2022 році опинився британський співак Сем Реймі. Саме через те, що Великобританія отримала друге місце на конкурсі, організатори вирішили провести Євробачення на території острівної країни.

За проведення конкурсу змагались багато британських міст, але до фіналу дійшли два: Ліверпуль та Глазго. В жодному з цих міст раніше не відбувався пісенний конкурс.

8 жовтня стало відомо, що Євробачення 2023 пройде у Ліверпулі. Міські посадовці повідомили, що конкурс будуть приймати від імені України.

Цікаво, що Ліверпуль є батьківщиною легендарного британського гурту The Beatles.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що була названа країна з переліком міст, яка прийма Євробачення 2023 року.

Також "Коментарі" повідомляли, що Україна не зможе прийняти на своїй території пісенний конкурс через неможливість забезпечити безпеку для глядачів та учасників, адже Росія постійно обстрілює територію незалежної країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини