Головна Новини Суспільство події Україна не прийме Євробачення-2023
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не прийме Євробачення-2023

Україна може втратити можливість провести найпрестижніший пісенний конкурс у своїй країні

17 червня 2022, 13:37
Поділіться публікацією:

Європейський мовний союз ухвалив рішення, що Україна не зможе прийняти найпрестижніший європейський конкурс "Євробачення" у 2023 році. Організатори зв'язалися з Великобританією з пропозицією провести конкурс там, оскільки представник від цієї країни отримав срібло конкурсу, отже, Великобританія має повне право приймати конкурс у себе. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється на EBU.

Україна не прийме Євробачення-2023

Євробачення. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що EBU хотів би подякувати UA.Суспільне за їхню щиру співпрацю та відданість вивченню всіх сценаріїв протягом кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra's 14 травня у Турині та поділитися своїм сумом та розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні.

В результаті цього рішення, відповідно до правил і для забезпечення безперервності заходу, EBU тепер почне переговори з ВВС, що посідає друге місце цього року, про потенційне проведення конкурсу пісні Євробачення 2023 року в Сполученому Королівстві.

При цьому в EBU зазначили, що хотіли б, щоб перемога України позначилася на конкурсі наступного року: "Це буде пріоритетом для нас у наших обговореннях з можливими господарями".

Нагадаємо, 14 травня гурт Kalush Orchestra посів перше місце і приніс третю в історії перемогу України в Євробаченні. 10 червня Кабінет міністрів створив організаційний комітет із проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу "Євробачення".

Читайте також на порталі "Коментарі" — переговори України та РФ: Сергій Лавров заявив, що Москву влаштовувала переговорна позиція Києва.

Також видання "Коментарі" повідомляло – зелене світло отримано: експерти розповіли, чому заяви про відвоювання Криму не випадкові – коли це реально може статися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини