Головна Новини Суспільство події Відкрити школу та садок дешевше, аніж ресторан - Піпа
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкрити школу та садок дешевше, аніж ресторан - Піпа

Уряд значно знизив орендну ставку для шкіл

28 квітня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Уряд України прийняв постанову щодо зниження оренди держмайна для шкіл і дитячих садочків. Про це повідомила народна депутатка України Наталія Піпа на своїй сторінці в Facebook.

Відкрити школу та садок дешевше, аніж ресторан - Піпа

Наталія Піпа - фото: Голос

Віднині орендна ставка для шкіл складатиме 3%, а для дитячих садків — 1%.

"Це дуже гарна новина! Раніше орендна ставка для приміщення під ресторан була 7%, а для школи чи дитсадка — аж 10%", — говорить депутатка.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки планує створити “школу супергероїв” — державну установу, яка навчатиме дітей у лікарнях. У "школі супергероїв" навчатимуться діти, які часто перебувають на стаціонарному лікуванні.
Так, малята зможуть отримати освіту та не пропускати занять. Для вчителів, які працюватимуть у "школі супергероїв", передбачені окремі умови оплати праці.

Крім того, Міністерство освіти та науки України хоче ввести нові шкільні предмети для учнів 5-9 класів установ загальної середньої освіти. Так, у школах пропонують зробити обов'язковими два нових предмети: християнську етику і біблійну історію. З цих предметів, як і по інших, будуть складати іспити, учні отримуватимуть оцінки, які в підсумку підуть в атестат.
Однак далеко не всі батьки позитивно відреагували на цю новину. У соціальній мережі триває активне обговорення потенційних нововведень. Основні питання щодо нових предметів дивіться тут.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв, що за дітьми з хронічними захворюваннями потрібен особливий догляд. Як виховувати дитину без шкоди її фізичному та психічному здоров'ю, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

der

28 квітня 2021, 18:15

Скоро лето - приведи свое тело в порядок! Подкачаться и похудеть теперь возможно без диет и спорта, притом быстро и недорого. Реально рабочая штука и подходит даже самим ленивым, вот почитай мой опыт ---- http://bit.do/lblog


Новини