Головна Новини Суспільство Наука та освіта Батьки проти: в українських школах можуть з'явитися нові предмети
commentss НОВИНИ Всі новини

Батьки проти: в українських школах можуть з'явитися нові предмети

Батьки школярів активно обговорюють в соціальній мережі ідею з введенням нових предметів

8 лютого 2021, 14:58 comments1024
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти та науки України хоче ввести нові шкільні предмети для учнів 5-9 класів установ загальної середньої освіти. Про це повідомляється на сайті МОН.

Батьки проти: в українських школах можуть з'явитися нові предмети

У школах можуть ввести християнську етику і біблійну історію - фото: з відкритих джерел

Так, в школах пропонують зробити обов'язковими два нових предмети: християнську етику і біблійну історію. З цих предметів, так само як і по інших, будуть складати іспити, учні отримуватимуть оцінки, які в підсумку підуть в атестат.

Однак далеко не всі батьки позитивно відреагували на цю новину. У соціальній мережі йде активне обговорення потенційних нововведень. Далеко не всі вважають, що вводити такі предмети для дітей, правильно, передає 1+1.

Деякі помітили, що серед учнів багато дітей з сімей з різними віросповіданнями, а також з родин атеїстів. У зв'язку з цим не можна нав'язувати дітям релігію. Ще частина батьків помітила, що предметів в школі й так дуже багато. Тому вводити ще два — перебір. А хтось запропонував замінити ці два предмети на курс сексуальної етики, вважаючи, що це для дітей було б важливіше.

Варто зазначити, що згідно зі статтею 35 Конституції України, церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа — від церкви.

Також повідомляється, що звернення громадськості зможуть вплинути на рішення освітнього міністерства. Початок роботи нової програми заплановано на вересень 2022 року.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в Україні збираються істотно посилити покарання за порушення ПДР, а також про те, що для призовників у 2021 році з'явилися нові правила.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини