Головна Новини Суспільство події В Україні збираються істотно посилити покарання за порушення ПДР: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні збираються істотно посилити покарання за порушення ПДР: що відомо

Зокрема, планується посилити покарання за водіння в стані алкогольного сп'яніння

8 лютого 2021, 14:07
Поділіться публікацією:

В Україні збираються жорстко посилити покарання за порушення правил дорожнього руху, і для цього створено вже кілька законопроектів. Дану інформацію оприлюднило видання Obozrevatel.

В Україні збираються істотно посилити покарання за порушення ПДР: що відомо

Порушення ПДД - фото з відкритих джерел

Зокрема, у Верховній раді зареєстровано, і вже пройшли перше читання проекти таких законів: №2694, 2695, 2696, 2697, що стосуються посилення покарання для водіїв, які порушують правила.

Перший блок змін стосується нових штрафів у розмірі 510 гривень, які порушники можуть отримати за розмову телефоном за кермом, не пристебнутий ремінь, відсутність номерного знака, відсутність мотошлема (для мотоциклістів), порушення правил проїзду перехресть, зупинок громадського транспорту та інше.

680 гривень штрафу може очікувати на тих, хто порушує правила стоянки.

В законопроектах також вказані штрафи, які планують ввести щодо водіїв, які їздять без прав. У такому випадку українцям доведеться платити 1 190 гривень. А ось після позбавлення прав на водія очікує штраф у розмірі 20 400 гривень.

Також планується посилити покарання за водіння в стані алкогольного сп'яніння. Порушники можуть отримати штраф до 51 тисячі гривень або позбавити волі строком на 12 років.

Крім цього, поліцейські будуть проводити спеціальні рейди з 22:00 до 08:00, під час яких копи зможуть вибірково зупиняти водіїв для перевірки на стан алкогольного сп'яніння.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у правилах дорожнього руху відбулися деякі зміни, у зв'язку з якими співробітники поліції не зможуть більше зупиняти автомобілі за допомогою жезла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини