Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні створять новий тип шкіл - як вони діятимуть та що вчитимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні створять новий тип шкіл - як вони діятимуть та що вчитимуть

МОН пропонує створити "школу супергероїв" для дітей

29 березня 2021, 09:45 comments1027
Поділіться публікацією:

Міністерство освіти і науки планує створити “школу супергероїв” — державну установу, яка навчатиме дітей в лікарнях. Про це повідомив Сергій Шкарлет під час брифінгу.

В Україні створять новий тип шкіл - як вони діятимуть та що вчитимуть

Освіта в Україні: МОН створить школу супергероїв - як вона діятиме. Фото: naked-science.ru

В "школі супергероїв" навчатимуться діти, які часто перебувають на стаціонарному лікуванні. Так малята зможуть отримати освіту та не пропускати заняття.

За словами міністра, це великий та яскравий проект. Проте поки подібні школи знаходяться на стадії розробки. Ініціативу вже було передано до Міністерства фінансів.

Міністерство освіти і науки розробило постанову, в якій висвітлено подробиці, питання організації та надання освітніх послуг дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні.

В постанові зазначається, що для вчителів, які працюватимуть в "школі супергероїв" передбачені окремі умови оплати праці.

Окрім того, Міністерство освіти та науки України хоче ввести нові шкільні предмети для учнів 5-9 класів установ загальної середньої освіти. Так, в школах пропонують зробити обов'язковими два нових предмети: християнську етику і біблійну історію. З цих предметів, так само як і по інших, будуть складати іспити, учні отримуватимуть оцінки, які в підсумку підуть в атестат. Однак далеко не всі батьки позитивно відреагували на цю новину. У соціальній мережі йде активне обговорення потенційних нововведень. Основні питання щодо нових предметів дивіться тут.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв, що за дітьми з хронічними захворюваннями потрібен особливий догляд. Як виховувати дитину без шкоди її фізичному та психічному здоров'ю, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини