Головна Новини Суспільство події Відключень світла в Україні поменшає: з чим це пов'язано
commentss НОВИНИ Всі новини

Відключень світла в Україні поменшає: з чим це пов'язано

Коли з ЄС піде імпорт електроенергії, годинник відключень світла в Україні зменшиться

4 лютого 2023, 17:00 comments2927
Поділіться публікацією:

Найближчим часом постачання електроенергії споживачам буде збільшено. Це станеться через те, що Євросоюз ухвалив рішення постачати Україні 2 гігавати електроенергії. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус.

Відключень світла в Україні поменшає: з чим це пов'язано

Відключення світла. Фото: з відкритих джерел

За інформацією Андрія Геруса, на минулому тижні в робочі дні дефіцит електроенергії становив трохи більше 4 тисяч мегават. ЄС пішов назустріч Україні та погодився збільшити обсяги постачання електроенергії до 2 гігават, а раніше діяло обмеження не більше 700 мегават.

"Збільшення імпорту до двох гігават, звичайно, — дуже хороші новини, і сподіваюся ми побачимо збільшення імпорту найближчими днями, найближчими тижнями", — розповів керівник профільного комітету ВР.

Андрій Герус зазначив, що попри те, що рішення вже є, сам імпорт ще не стартував. Щойно Україна почне отримувати більше електроенергії від наших європейських партнерів, українці самі це відчують.

"Якщо в країні генерація в середньому близько 13 тисяч мегават, то, коли повністю піде, цей імпорт буде вже 15 тисяч мегават. Різниця досить суттєва. Усі споживачі можуть відчути це за показником вимкнень. Відключень має поменшати", – заявив Герус.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ракети GLSDB прямують до України: у Пентагоні розповіли – чи дозволять ЗСУ їх застосовувати у Криму.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Європейський Союз та G7 вводять цінову стелю на російські нафтопродукти: як це вплине на країну-агресора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини