Головна Новини Суспільство події Відбудеться відверта розмова: Білий дім анонсував одразу дві зустрічі між Зеленським та Байденом
commentss НОВИНИ Всі новини

Відбудеться відверта розмова: Білий дім анонсував одразу дві зустрічі між Зеленським та Байденом

Зустрічі мають відбутися найближчими тижнями

5 червня 2024, 07:22
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський двічі зустрінеться із головою Білого дому Джо Байденом найближчим часом. Перша зустріч відбудеться вже цього тижня. Як передає портал "Коментарі", про це заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, пише видання AFP.

Відбудеться відверта розмова: Білий дім анонсував одразу дві зустрічі між Зеленським та Байденом

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Getty Images

ЗМІ зазначає, що Володимир Зеленський та Джо Байден проведуть зустріч цього тижня у Франції. Обидва президенти будуть присутні на заходах, присвячених 80-м роковинам висадки союзників у Нормандії. Як зазначив Салліван, Байден "матиме можливість поспілкуватися з президентом Зеленським".

"Він проведе з ним зустріч, щоб поговорити про стан справ в Україні та про те, як ми можемо продовжити та поглибити нашу підтримку України", — зазначив радник Білого дому.

За його словами, Володимир Зеленський та Джо Байден також зустрінуться на полях саміту G7, який відбудеться 13-15 червня в Італії. Очікується, що увага буде зосереджена на використанні заморожених активів Росії на користь України.

Варто зазначити, саміт лідерів країн "Великої сімки" відбудеться 13-15 червня в італійському регіоні Апулія. Раніше прем'єр Італії Джорджія Мелоні підтвердила участь президента України Володимира Зеленського. Але вона не уточнила, чи буде він присутній особисто.

За словами Мелоні, у саміті візьмуть участь щонайменше 15 країн та міжнародних інституцій, окрім лідерів G7 та Папи Римського.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи ми дійсно входимо в процес мирного кейсу: що вирішиться найближчі місяці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що ближче до довгоочікуваного саміту миру у Швейцарії, то більше виникає питань. Вже стає очевидним, що не лише Сі Цзіньпін проігнорує саміт, а й Китай може бути не представлений на заході. До того ж, незважаючи на публічні заклики президента Зеленського, схоже, Байден все ж таки відмовився від ідеї відвідати саміт. Представить США віце-президент Камала Харріс. Чи може знизитися статусність та значимість цього заходу через відсутність лідерів КНР та США на ньому? Чи ймовірно, що й інші лідери можуть відмовитись їхати на саміт? Чим це загрожує? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини