Головна Новини Суспільство події Великдень-2021 в Україні: як на святкування вплине карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

Великдень-2021 в Україні: як на святкування вплине карантин

Більшість великодніх богослужінь проводитиметься відповідно до карантинних норм

15 квітня 2021, 20:15 comments1102
Поділіться публікацією:

Православні українці з нетерпінням чекають прийдешнього свята Воскресіння Христового. Як повідомляє "Обозреватель", більшість церков у нашій країні вже визначилася із форматом проведення богослужінь.

Великдень-2021 в Україні: як на святкування вплине карантин

Українців чекає ще один "карантинний" Великдень. Фото з відкритих джерел

За словами архієпископа Православної Церкви України Євстратія, парафіянам слід готуватися до "карантинного" Великодня. Це означає, що всі церковні служби, як минулого року, будуть проводитися, враховуючи дозволи, які диктуватиме епідеміологічна обстановка.

Швидше за все, говорить священнослужитель, більшість храмів проведе святкові богослужіння в онлайн-форматі. Якщо ж обстановка буде дозволяти, можливі й невеликі "офлайн"-служби із обмеженою кількістю прихожан.

В УПЦ Київського патріархату дотримуються схожої позиції. При цьому безпосереднє освячення продуктів буде проводитися, але винятково поза храмами.

Додатково повідомляється, що в столиці буде відкрито Володимирський собор. Саме тут кожен охочий зможе попросити освятити свій великодній кошик.

УПЦ (як Київського, так і Московського патріархатів, — ред.) також обіцяють забезпечити трансляції богослужінь для тих християн, які вирішать не ризикувати і залишаться вдома.

МОЗ поки не визначилося із конкретними рекомендаціями щодо проведення святкування Великодня. Однак, судячи із попередніх заяв головного санлікаря Віктора Ляшка, церкви закривати для відвідувань, нібито, не збираються. Більше подробиць обіцяють повідомити до 18 квітня.

Зазначимо, що протягом квітня, а саме перед Воскресінням Христовим, православних віруючих очікує сім важливих дат. 25 квітня, традиційно за тиждень перед Великоднем, відзначається свято Входу Господнього в Єрусалим — Вербна неділя. Далі починається Страсний тиждень. У найближчу ж суботу, 17 квітня, православні християни України вшановуватимуть Похвалу Пресвятої Богородиці. Більше подробиць шукайте в нашому матеріалі.

Також "Коментарі" повідомляли, скільки вихідних очікує українців у травні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини