Головна Новини Суспільство релігія Які православні свята відзначатимуть в Україні у квітні
commentss НОВИНИ Всі новини

Які православні свята відзначатимуть в Україні у квітні

У Православній Церкві України повідомили про важливі свята цього місяця

1 квітня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

Протягом квітня православні українці продовжують готуватися до великого свята – Воскресіння Христового. Напередодні Великодня віряни відзначатимуть сім важливих дат. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Православна Церква України.

Які православні свята відзначатимуть в Україні у квітні

Фото з відкритих джерел

Так, 7 квітня відзначатиметься велике дванадесяте свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці. В цей день архангел Гавриїл сповістив Діві Марії, що Вона стане Матір’ю Сина Божого. Крім того, в квітні вшановують пам'ять преподобних Іоана Ліствичника та Марії Єгипетської – 11 та 18 квітня відповідно.

25 квітня, традиційно за тиждень перед Великоднем, відзначається свято Входу Господнього в Єрусалим – Вербна неділя. Далі розпочинається Страсний тиждень перед Пасхою.

Крім того, у квітні православні відзначають ще низку дат:

17 квітня – Похвала Пресвятої Богородиці (Субота акафістна).

29 квітня – Великий четвер. Спомин Тайної вечері.

30 квітня – Велика п’ятниця. Спомин святих спасительних страстей Ісуса Христа.

Нагадаємо, святкування Великодня у 2021 році у православних і греко-католиків припадає на 2 травня. Світле Христове Воскресіння є державним святом, тому 3 травня також буде вихідним днем.

Католики в Україні відзначатимуть Великдень 4 квітня 2021 року. Це свідчить про те, що різниця між католицькою і православною Пасхою в цьому році складе майже місяць. Іноді ж вона може досягати й півтора місяця.

Раніше повідомлялося, якою в Україні буде погода у квітні. З’явився прогноз Українського гідрометеорологічного центру. Синоптики розповіли, чи є ймовірність погодних аномалій у цьому місяці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини