Головна Новини Суспільство події Якою буде погода в квітні: з’явився прогноз Укргідрометцентру
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою буде погода в квітні: з’явився прогноз Укргідрометцентру

Синоптики розповіли, чи є ймовірність погодних аномалій в квітні

1 квітня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

У квітні 2021 року в Україні погода не вирізнятиметься аномаліями, а буде приблизно такою ж, що у попередні роки. Про це йдеться у місячному прогнозі Українського гідрометеорологічного центру на офіційному сайті.

Якою буде погода в квітні: з’явився прогноз Укргідрометцентру

Фото з відкритих джерел

За даними метеорологів, середня місячна температура досягатиме від 8 до 11 градусів тепла. Трохи нижчі показники прогнозуються в горах — 5-6 градусів тепла. В Укргідрометцентрі додали, що такі показники є близькими до середніх багаторічних значень.

Ненормованих опадів також не очікується. За прогнозом, місячна кількість опадів становитиме 30-57 мм. Трохи більше — 62-88 мм — в Карпатах. У повідомленні зазначено, що така кількість опадів відповідає межам середніх багаторічних значень.

Згідно з короткою кліматичною характеристикою квітня, абсолютний мінімум температури повітря становить 6-16 градусів морозу. Тоді як у Карпатах та на північному сході до 17-22 градусів морозу, а на Львівщині та крайньому півдні – місцями 3-5 градусів морозу.

Натомість максимальна температура повітря знаходиться на рівні 26-33 градуси тепла, а в горах цей максимум сягає 21-22 градуси тепла.

Нагадаємо, Коли Сонце найактивніше — виникають магнітні бурі. Відбувається це кожен місяць, тому квітень не став винятком. Згідно з даними, в цьому місяці Землю накриє хвиля невеликих магнітних бур. За інформацією Лабораторії рентгенівської астрономії сонця, у квітні буде кілька днів, коли буде спостерігатися підвищена сонячна активність і вони будуть незначними.

Як повідомлялося, швидше за все, поточний квітень ми будемо змушені провести на карантині. Але не варто засмучуватися, в цьому місяці кіноманів чекає безліч захоплюючих серіалів, які допоможуть відволіктися і скрасять весняні вечори. Відомо, коли вийдуть найочікуваніші серіали цього місяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини