Головна Новини Суспільство події Скільки днів українці відпочиватимуть у травні: календар вихідних
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки днів українці відпочиватимуть у травні: календар вихідних

Прийдешній травень принесе 13 вихідних для жителів України

14 квітня 2021, 17:18 comments2108
Поділіться публікацією:

Багато українців вже передчувають, як організують і проведуть прийдешні пасхально-травневі свята. Загалом же прийдешній весняний місяць буде досить багатим на вихідні, повідомляє "Люкс.ФМ".

Скільки днів українці відпочиватимуть у травні: календар вихідних

У травні-2021 українців чекає 13 вихідних. Фото: Shutterstock

Здавалося б, свят у травні не так і багато. Однак календар-2021 стверджує, що українці в цьому місяці будуть працювати лише 18 днів. До звичних вихідних суботи-неділі додасться відразу два довших уїк-енди.

Першого варто чекати на початку місяця — з 1 по 4 травня. Завдяки Міжнародному дню праці та православному Великодню, які припадають на вихідні, відпочити буде можливість ще й у понеділок-вівторок.

Також більшість офісних співробітників зможуть не виходити на роботу і наступного понеділка, 10 травня, через перенесення вихідного з недільного Дня Перемоги.

Таким чином українців у травні чекає аж 13 неробочих днів.

Скільки днів українці відпочиватимуть у травні: календар вихідних - фото 2

Зазначимо, що протягом квітня, а саме перед Воскресінням Христовим, православних вірян очікує сім важливих дат. 25 квітня, традиційно за тиждень перед Великоднем, відзначається свято Входу Господнього в Єрусалим — Вербна неділя. Далі починається Страсний тиждень. У найближчу ж суботу, 17 квітня, православні християни України вшановуватимуть Похвалу Пресвятої Богородиці. Більше подробиць шукайте в нашому матеріалі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, чому у 2021 році між православним і католицьким Великоднем спостерігається майже місячний "розрив" у часі. Деталі пояснив український архієпископ Євстратій.

Також у переддень свят ви можете дізнатися, скільки можуть зберігатися різні великодні частування. У випадку пасок, наприклад, багато що залежить від продуктів, які ви використовували під час приготування пасхальної здоби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини