Головна Новини Суспільство події Вчені в глухому куті: в США вовки почали дивне масове полювання (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені в глухому куті: в США вовки почали дивне масове полювання (ВІДЕО)

Фахівці заявили, що подібна поведінка не властива для вовків і відбувається таке "дивне" полювання вперше в історії.

31 січня 2023, 23:15 comments8826
Поділіться публікацією:








Вчені встановили, що на території віддаленого острова Аляски Плезант вовки практично повністю знищили популяцію оленів. Після цього хижаки "переоріентувалися" та стали масово полювати на морських видр, які, зрештою, стали їх основним джерелом харчування.

Вчені в глухому куті: в США вовки почали дивне масове полювання (ВІДЕО)

Вовки/ Ілюстраційне фото

Про це повідомляє видання Live Science .

Така поведінка абсолютно не характерна для вовків і раніше подібні випадки ніколи не траплялися. Науковці зазначили, що це перший випадок в історії, коли морська видра стала основним джерелом харчування для наземного хижака.

Раніше фахівці не вивчали взаємодію між вовками та морськими видрами на Алясці, оскільки ці два види просто не перетиналися протягом близько 200 років.

Цікаво, що зграя вовків, яка почала харчуватися виключно морськими видрами, з'явилася на острові в 2013 році. Саме ці хижаки спровокували різке скорочення популяції оленів на острові, проте після зникнення оленів ( їх основної кормової бази) зграя вирішила не залишати цю територію і почала активно полювати на морських видр, також відомих як калан.

Біолог-дослідник розповів виданню Live Science про те, що вовки не просто поїдають ослаблених морських видр, яких викидає на берег, а навпаки – цілеспрямовано полюють на каланів, переслідують їх, вбивають, витягують на сушу та поїдають.

Раніше "Коментарі" писали: Названо популярні частування, які небезпечні для домашніх тварин. Кожен власник свійської тварини прагне порадувати свого улюбленця ласощами. Однак деякі продукти, які вживає людина, не рекомендується давати тваринам.

Читайте також: Вчені виявили моторошну древню птицю з головою динозавра (ВІДЕО). Палеонтологи з Китайської академії наук зробила відкриття, яке допоможе зрозуміти, як саме викопні ящери перетворилися на птахів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини