Головна Новини Суспільство події "Вагнерівці" масово повертаються з Білорусі до РФ: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вагнерівці" масово повертаються з Білорусі до РФ: у чому причина

Деякі найманці прямо на вокзалах йдуть у запій, з'ясували журналісти

26 липня 2023, 15:12
Поділіться публікацією:

Найманці ПВК "Вагнер" масово повертаються з Білорусі до РФ, оскільки у відпустки розпустили кожну другу бригаду ПВК. У таборі залишилися лише найдосвідченіші найманці, — ті, які займатимуться військовою підготовкою на білоруських полігонах і вирушать до Африки та Сирії. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Можемо пояснити" у Telegram.

"Вагнерівці" масово повертаються з Білорусі до РФ: у чому причина

Вагнеровці. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що незважаючи на тривалу відсутність вдома багато хто з "відпускників" додому не доїжджає, а прямо на вокзалах вживає алкоголь, пристає до перехожих.

"…З початку цього тижня у чатах (Ред. – родичів членів ПВК "Вагнер") обговорюють купівлю квитків до Росії та деталі повернення", — наголошується на каналі.

Крім того, наголошується, що в Білорусі режим Лукашенка гостинно приймає найманців Пригожина. Ті практично нічого не потребують. Найманці, що залишилися, живуть у дуже хороших умовах. У чатах іронізують, що бойовики "Вагнера" вже з'їли тушонки більше, ніж за все життя.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до Білорусі прибула вже 9-та колона ПВК "Вагнер", найманці якої переміщуються туди після договірняку між Пригожиним та Путіним за підсумками червневого заколоту вагнерівців. Про це повідомляє телеграм-канал "Беларускі Гаюн". Сам Пригожин виступив перед своїми найманцями у Білорусі. Розповідав про ганьбу, яку регулярна армія РФ переживає на фронті в Україні, заявив про небажання брати участь у цьому, анонсував відліт частини вагнерівців до Африки, а також перенаправлення частини на навчання білоруської армії. У свою чергу, ЗСУ зміцнюють українсько-білоруський кордон, готуючись до можливих провокацій вагнерівців. Що можна на даний момент, майже через місяць після бунту, сказати про ситуацію з пригожинською ПВК? Кому та які ризики зараз несуть вагнерівці? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Арестович розповів, чи справді вагнерівці зібралися на "екскурсію" до Польщі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини